Grev kararının ardından Karabağlar Belediyesi'nden açıklama

Grev kararının ardından Karabağlar Belediyesi'nden açıklama

Karabağlar Belediyesi Spor AŞ'de 22 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı alınmasının ardından belediye yazılı açıklama yaptı.

Karabağlar'da belediye şirketlerinden Karabağlar Belediyesi Spor AŞ'de 22 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı alındı. Sendika üyeleri grev kararını astı.

Sendikanın talepleri ücretlere net 800 lira zam yapılması, 200 lira net aylık aile yardımı verilmesi, toplu taşıma kartı verilmesi ve ikramiye ödenmesi.

DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Safvet Yahyaoğlu, işverenin 398 lira zam verdiğini ve sadece aile yardımına evet dediğini, toplu taşıma kartı ve ikramiye taleplerine olumlu yanıt vermediğini ifade etmişti. 

KARABAĞLAR BELEDiYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Karabağlar Belediyesine bağlı Karabağlar Belediyesi Spor AŞ'de grev kararı alınmasına ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, sendikanın ücretlere toplam ortalama yüzde 54 artış talep ettiği, bunun karşılanmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Yapılan bu teklifimizdeki ücret iyileştirmeleri  tüm sosyal ve mali haklar dahil, Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ve Sendika Kesintisi de dikkate alınarak hazırlanan  ekteki tabloda görüleceği üzere asgari ücretin çok üzerinde olup; işçilerimiz enflasyona ezdirilmemiştir" denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA;

Belediyemiz şirketi Karabağlar Spor ve İnşaat Taahhüt Doğalgaz Maden Enerji Turizm Gıda Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş  tarafından işletilen Belediyemiz Uğur Mumcu Sosyal Tesis ve Restoranlarında çalışan (aşçı, garson, temizlik personeli ve diğ.) 19 işçi için DİSK'e bağlı Dev-Turizm-İş ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanılamaması üzerine sendika grev kararı alarak,  işçiler 22.02.2019 tarihinde greve çıkmıştır.

Görüşmelerde işçi ücretlerine 2018 yılında açıklanan yüzde 20,30 olan  enflasyon oranının da üzerinde (bir defaya mahsus olmak üzere tek seferde verilecek olan net 2.500 TL iyileştirme de dahil) ortalama yüzde 29,8 oranında ücret artışı önerilmiştir. Ancak sendika verilen bu teklifi kabul etmeyerek ortalama yüzde 54 oranında ücret artışı talep etmiştir.

Ayrıca ikinci yıl  ücretlere ÜFE+ 2 oranında ücret zammına ilave olarak  aylık brüt 141 TL yol ücreti de teklif edilmesine  rağmen bu teklifimiz de kabul görmemiştir.

Yapılan bu teklifimizdeki ücret iyileştirmeleri  tüm sosyal ve mali haklar dahil, Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ve Sendika Kesintisi de dikkate alınarak hazırlanan  ekteki tabloda görüleceği üzere asgari ücretin çok üzerinde olup; işçilerimiz enflasyona ezdirilmemiştir. Günümüz koşullarında sendikanın ücretlere istediği seyyanen net 800 TL zam, aylık 255 TL brüt aile yardımı, aylık brüt 282 TL yol ücreti, aylık brüt ortalama 461 TL  ikramiye ile birlikte toplam ortalama yüzde 54 oranındaki ücret artışının  kabul edilmesinin mümkün olamayacağı, ayrıca toplu sözleşme görüşmeleri başlangıcından sonuçlanması aşamasına kadar olan sürede oluşan ücret artışlarındaki farkların da yasa gereği işçilerimize verileceği ve işçilerimizin herhangi bir hak kaybına uğramayacağı kamuoyunun takdirine saygıyla sunulur.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.