Gri Memurluk Dönemi Başlayabilir

Gri Memurluk Dönemi Başlayabilir

Açığa alınan memurlara yönelik gri memurluk dönemi her an başlayabilir

Fethullah Gülen'in terör örgütünün darbe girişimi yapmaya çalışmasının ardından Bakanlar Kurulu'nda ortaya atılan bir talep değerlendirilmeye alınıldı. 

Gri Memurluk önerisinin kabul edilmesi durumunda açığa alınan 70 bin memurun tamamının ihraç edilmesi söz konusu olmayacak. Bakanlar Kurulu'nun önerdiği gri memurluk talebiyle beraber açığa alın memur hakkında sağlam kanıt yok ise işten çıkarılmadan 3-4 yıllık gri memurluk takibi yapılacak. FETÖ bağı tespit edilenlerin ise iş ile ilişiği tamamen kesilecek.

En çok açığa alınmanın yaşandığı MEB'de 22 bin kişi görevden alınırken bunları sırayla, 9 bin kişi ile TSK, 8 bin ile EGM, 6 bin ile Sağlık Bakanlığı takip ediyor. Açığa alınan memurlar arasında FETÖ ile bağlantısı olmayan ve ancak yine de açığa alınanlar olabileceği ihtimaliyle tedbir alınmaya çalışıldığı düşünülüyor

Soruşturmalar devam ediyor

Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda açığa alınan memurlar haklarında idari işlemler tamamlanmada ihraç gerçekleşmeyecek.

Ancak, bakanlıklara günlük gelen ihbarlar ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. İhbar edilen tüm memurlar için açığa alma işlemi uygulanmayacak. Bu memurlar için “gri memurluk” sistemi uygulanacak. Hakkında ihbar yapılan memurlar “çok şüpheli”, “şüpheli” ve “az şüpheli” olarak sınıflandırılacak. İhbarın yanında sağlam delilleri olanlar soruşturma sonucuna göre memurluktan atılacak. “Az şüpheli” gruptaki memurlar bakanlık birimleri tarafından 3-4 yıl yakın takibe alınacak. Yapılan takipte FETÖ ile bağlantısı tespit edilenler delilleriyle ihraç edilecek.

Sağlıkçılar hakkında günde 500 ihbar

Operasyonlar devam ederken sadece Sağlık Bakanlığı’nda çalışan personelle ilgili FETÖ bağlantısı iddiasıyla günlük 500 ihbar geldiği öğrenildi. Hakkında ihbar yapılan memur için inceleme başlatılıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.