Gruşçu: “İnadına Birlik İnadına Üretim”

Gruşçu: “İnadına Birlik İnadına Üretim”

İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Genel kurula, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu terör olaylarıyla ilgili kanaat önderleri ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu.

İzmir Kent Konseyi, genel kurulunu sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar, muhtarlar ve üniversitelerin temsilcilerinin yanı sıra İzmirlilerin katılımıyla Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda gerçekleştirdi. Genel kurulda kentin sorunları ve çözüm önerileri de tartışılırken terör olaylarına karşın daha fazla birlik olma görüşü ifade edildi.
 
İnadına birlik, inadına üretim
Genel kurulun açılışında konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, Bayraklı Adalet Sarayı önünde gerçekleşen menfur terör saldırısını lanetlediklerini belirterek hainlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını ifade etti. Gruşçu “Toplumun bekası için gözünü kırpmadan canını ateşe atan şehidimiz Fethi Sekin’e ve adli personelimiz Musa Can’a Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin acısı çok taze. Ancak zaman geçse de bu acıyı her zaman yüreğimizde hissedecek ve buna göre yaşayacağız. Kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in yaptığı gibi inadına yaşamı savunacağız. İnadına birlik olacak, inadına üreteceğiz.” diye konuştu.
 
“Ülkenin ve kentin hizmetkârıyız”
Yaşanan olayların ardından çok iyi düşünülmesi ve atılacak her adıma dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Gruşçu, “Böylesi hassas bir dönemde üretene sekte vurmaya çalışanlar, kentimizin ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için çalışanı yerden yere vuranlar; bu hainlerin ve işbirlikçilerinin hizmetkârıdır. Bizler ise, yaşamı kentimiz ve ülkemiz için üreterek hiçbir karşılık beklemeksizin savunan hizmet etmeye ant içmiş hizmetkârlarız. Biz, bu kentin hizmetkârıyız. Biz, ülkemizin hizmetkârıyız. İçeride veya dışarıda bu tür işbirlikçilerine asla fırsat vermeyecek, birliğimize ve bütünlüğümüze kastedenlere en iyi cevabı hizmetimiz ve üretkenliğimizle vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
“İnadına yaşamı savunalım”
İzmirlilere ve kanaat önderlerine seslenerek yaşamı savunmak için örgütlenilmesi gerektiğini belirten Gruşçu “Buradan İzmir’in kanaat önderlerine, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlerine, meslek örgütlerine, sendikalarına, muhtarlarına sesleniyorum. Buradan 4,5 milyon İzmirli hemşehrime sesleniyorum. Yaşamı ve yaşam hakkını savunalım. İnadına üreterek, inadına birlik olarak, inadına örgütlenerek yaşamı savunalım. İş işten geçmeden, hainlere fırsat vermeden bir çatı altında birleşelim. Bugünden başlayalım, çünkü yarını yok. Zaman bir olma ve alana çıkarak yaşamı savunma günüdür. Bu milletin kaderinde teslim olmak asla yoktur. Demokrasiyi ve eşitliği savunan İzmir’in kadınıyla, genciyle, engellisiyle, çocuğuyla, yaş almışıyla yaşamı ve yaşam hakkını savunma hareketini İzmir’den başlatalım.” şeklinde konuştu.
 
“Bu yıl üretim yılımız olacak”
İzmir Kent Konseyi’nin yaşamı savunma hareketine üreterek başlayacağını belirten Gruşçu, “Bu yıl üretim yılımız olacak. Geçtiğimiz bir yıl boyunca çok ürettik, kentimize ve hemşehrilerimize hizmet ettik. Tüm yıl boyunca ürettiğimiz, ortak ve iştirakçi olduğumuz yedi projeyi hayata geçirdik.  Dört akademiyle onlarca mezun verdik. Sayısız etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl daha da etkin çalışacağız. Ülke için, kent için, kentli için. Daha fazla üretecek, birbirimize daha sıkı sıkıya sarılacağız. Dediğim gibi biz, bu kentin ve kentlinin hizmetkârıyız. Üreterek yaşamı savunacağız” diye konuşarak konseyin bir yıllık çalışmalarından bahsetti.
 
Toplantıda konseyin yeni gönüllü politikası anlatılırken gönüllüler için hazırlanmış uygulama rehberinin tanıtımı yürütme kurulu üyesi Selda Görgülü tarafından yapıldı. Ayrıca kentin sorunlarına yönelik çözüm önerileri konuşulurken gelen talep ve projelerin ilgili birimlere gönderilerek değerlendirileceği ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.