GTB 2016/2 B grubu sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

GTB 2016/2 B grubu sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Meraklı bekleyiş sürüyor

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (GTB) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2016/2 B grubu personel alımı kapsamında Avukat, Tüketici Hakem Heyeti Raportörü, Muayene Memuru, Muhafaza Memuru, Memur, Programcı kadrolarına yapacağı toplam 763 adet personel alımı için 17 Ekim 2016 tarihinde ilana çıkmış ve 21 Ekim 2016'da başlayan başvuruların 31 Ekim 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından 18 Kasım 2016’da atama yapılacak kadro sayısının üç katı kadar sözlü sınava katılmaya hak kazanan aday listesi ilan edilmiştir.

Ancak 12 Aralık 2016 ile 6 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan ve 2289 kişinin katıldığı sözlü sınavın sonuçları henüz açıklanmamıştır. Gümrük Ve Ticaret Bakanlığına İlk Defa Yapılacak Atamalar Hakkında Yönetmeliğin sınav sonucunun duyurulması ile ilgili 12’inci maddesinde asil ve yedek listelerinin sözlü sınavın bitimi tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içerisinde Bakanlık kurumsal internet sitesinde ilân edileceği belirtilmektedir. Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının neden bu kadar uzun sürdüğü hususunda adaylar merakla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak bir açıklamayı beklemektedir. Bilindiği üzere birçok Bakanlık ve kuruluşa yapılan atamalarda güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmaları ile ilgili olarak en azından bir açıklama yapılmakta veya adaylara süreç ile ilgili bilgi aktarılmaktadır.

763 adayın atamasının yapılacağı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2016/2 B Grubu Personel Alımı sonuçlarının açıklanmamasından dolayı, sözlü sınava katılan adaylar PTT, BDDK ve MSB gibi birçok kurum ve kuruluşun ilanına da halihazırda başvuru yapmaktalar. Başka kurumlara başvuru yapan bu adaylar, ilgili kurumlara başvuru yapmak isteyen diğer adayların girişini zorlaştırdıklarını düşünüyorlar. Adaylar kendilerinden dolayı başka adayların mağdur olmamasını istiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2016/2 B Grubu Personel Alımı ilanına başvuran ve sözlü sınav sonucunu bekleyen adaylar kimsenin bu şekilde önünde engel olmak istemediklerinden dolayı sonuçların en kısa sürede açıklanmasını talep etmektedirler. "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.