Güçlü yorumcu Bağcan, Olten Filarmoni'nin konuğu

Güçlü yorumcu Bağcan, Olten Filarmoni'nin konuğu

Olten Filarmoni Orkestrası Nisan ayı Bahar Konseri’nde solist Serenad Bağcan’ı ağırlıyor.

Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Orkestra 12 Nisan Çarşamba akşamı İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)’nde sanatseverlerle buluşacak.

Olten Filarmoni Orkestrası güçlü yorumcu Serenad Bağcan’ı, düzenlediği Bahar Konseri'nde izleyiciyle buluşturuyor. 12 Nisan Çarşamba akşamı gerçekleşecek konserin ilk bölümündeki şarkıların düzenlemesini Yusuf Yalçın yaparken, ikinci bölümde Ulvi Cemal Erkin’in 2. Senfonisi seslendirilecek.

olten-filarmoninin-bahar-konseri-konugu-serenad-bagcan-foto-1-orkestra-toplu-foto.jpg

Müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Ankara'da doğan Serenad Bağcan üniversite eğitimi ile birlikte asıl mesleği olan Eczacılık dışında, çocukluğundan bu yana klasik müzik eğitimini amatör olarak çocuk ve gençlik korolarında sürdürmüş, Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli korosunda alto sanatçısı olarak profesyonelliğe adım atmıştır. Profesyonel müzik yaşantısını başladığı “Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu” ile yurtiçi ve yurtdışında başarılı konserler vermiş, kimi zaman solo olarak da yer aldığı bu konserler, izleyici tarafından büyük övgü kazanmıştır. Eserleri yorumlarken içselleştirerek icra etmesi, yorumculuğunda ön plana çıkmış bir unsurdur. İyi bir yorumcu olmanın peşinde koşan Bağcan, ayırt etmeksizin her türde ve stilde şarkı söylemenin gerekliliğine inandığından geniş bir repertuara sahiptir. Klasik batı Müziği Koro tarzı ve Türk Halk Müziği eser yorumculuğunu yumuşak bir stilde sentezlemesi ile kendine has bir stil yaratmıştır.

olten-filarmoninin-bahar-konseri-konugu-serenad-bagcan-foto-3-serenad-bagcan.jpg

SAY’DAN BAĞCAN'A BÜYÜK ÖVGÜ…

Fazıl Say ile çalışmaya başladığında, Say’ın “20 yıldır aradığım sesi nihayet buldum” söylemi ve birlikte yaptıkları projeler ile yorumculuğunda daha derinleşen ve kendisine has bir stil yaratan Serenad Bağcan, bu stili İlk Şarkılar, Yeni şarkılar, Nazım Hikmet Oratoryosu, Sait Faik Sahne Eseri, Hermiyas, Akılla Bir Konuşmam Oldu ve gerek yurt içi gerekse yurt dışı konserler ile perçinlemiştir.

Olten Filarmoni Orkestrası’nın eşlik edeceği Serenad Bağcan Senfonik Bahar Konseri 12 Nisan Çarşamba akşamı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20:30’da başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.