GÜİD'in 9. Genel Kurulu yapıldı!

GÜİD'in 9. Genel Kurulu yapıldı!

 Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği’nin (GÜİD) 2 yılda bir yapılan olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda Metin Güneş güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

GÜİD’in tamamına yakın kurucu üyesi Antalya firmalarından oluşmaktaydı. 2008 yılından itibaren Türkiye genelinde aktif olarak faaliyet gösteren Organik, İnorganik, Mikrobiyal ve Solucan gübresi firmalarından oluşan 138 GÜİD  üyesi bulunmaktadır. 

GÜİD Genel kuruluna İstiklal marşı ve şehitlerimiz için saygı duruşu ile başlandı. Daha sonra divan teşekkülü için oylama yapıldı.   Divan başkanlığına Hakan PAKALIN, kâtip üyeliklere Ufuk Deniz TAŞÇIOĞLU ve Taner KAPLAN oy birliği ile seçildiler. 

Yoğun ilginin gösterildiği genel kurulda yapılan açılış konuşmalarından sonra seçimlere geçildi.  Yapılan oylama sonucu; yeni dönem yönetim ve denetim kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.

basliksiz-1-031.jpg

Genel kurula katılan üyeler gübre sektörü hakkında değerlendirilmelerde bulundu. Gübre sektörünün gelişmesi , sorunlarının çözümü noktasında görüş alış verişlerinde bulunuldu. 

Genel kurulda söz alan Metin Güneş ; "Atatürk’ün dediği gibi ‘’ Tarım milli ekonominin temelidir’’. Tarımsal girdiler içerisinde en önemlisi gübredir. Ülkemizde 2017 yılında 6,7 milyon ton gübre satışı gerçekleşmiş olup son iki yılda bu rakam 5,3 milyon ton seviyelerine gerilemiştir. Bu gerilemede hammadde bakımından % 95 yurt dışına bağımlı olan sektör dolar kurundaki artışın ve finansal maliyetlerinin artması en önemli etkenlerdir. 

Tarımda verim ve kaliteyi artırmanın en önemli unsuru şüphesiz gübredir. Güid üyeleri olarak amacımız doğru gübreyi , doğru miktarda , doğru zamanda ve doğru yere uygulatmak olmalıdır. 60 yakın ülkeye 200 milyon civarında ihracat yapar hale geldiğimiz sektörde rekabetimiz kalite ve hizmet olmalıdır. Güid olarak bulunmuş tarımın en önemli paydaşlarından biri olarak su ve toprak başta olmak üzere  ülkemiz tarım kaynaklarının hoyratça kullanılmasının önüne geçmek sürdürülebilir tarımın bir parçası olmak önceliklerimizdendir. 

Geçmiş dönemde Tarım ve Orman Bakanları , bakanlığa bağlı  Bügem ve Tagem genel müdürlükleri , İç İşleri Bakanlığı , Tarım ve Orman il müdürlükleri , TBMM Tarım komisyonu başkanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası il başkanlıkları , Üniversiteler , , İhracatçı Birlikleri , Üniversiteler , Siyasi partiler genel merkezleri ve il başkanlıklarını ziyaret ederek , toplantılar yaparak , tarım şurası , çalıştaylar , tarım konseyleri çalışma grupları gibi bir çok alanda sektörün sorunlarını ve gelişmesine katkı sağlayacak konuları dile getirmiştir. Ayrıca bu konularla ilgili yaşanan gelişmeleri ulusal ve yerel , görsel ve yazılı medya ile paylaşmıştır. Fuarlara katılarak sektörü temsil etmiştir.  Derneğimizde geçmişte görev almış tüm meslektaşlarımıza , geçen dönem birlikte çalıştığımız yönetim ve denetim kurulu üyelerine , Güid’in her geçen gün büyümesi de emeği olan birbirinden kıymetli üyelerine sonsuz teşekkür ederim. Yeni dönem için göstermiş olduğunuz teveccühleriniz için de genel kurula katılan tüm üyelerimize teşekkür eder , herkese layık olmak için elimizden geleni yapacağımız konusunda söz veririz.  Yeni dönemde de geçmiş dönemde olduğu gibi , üyelerimizle birlikte çözüm odaklı , sektörün gelişmesine için katılımcı , yenilikçi , mücadeleci bir yapıyla sorunların çözümü için çaba gösteren , ülke ekonomisine katkı sağlayan  anlayışla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

   
   
     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.