Gülbahar Kurtoğlu'nun FISILDA kitabının ilk röportajı

Gülbahar Kurtoğlu'nun FISILDA kitabının ilk röportajı

Medya Ege Dergisi EYLÜL AYÇA KARAKUŞ ile ‘’BİR KİTAP BİR YAZAR’’ KÖŞESİ

''YAZARKEN SINIRINIZ YOK, HAYALLERİNİZ SONSUZ'' SÖZÜNÜN YAZARI GÜLBAHAR KURTOĞLU FISILDA KİTABIYLA RAFLARDA YERİNİ ALDI.

fb_img_1505938054956.jpg

‘’Sihir sesini duyuyorum birden. Unut diye fısıldamıştı meleklerim kulağıma oysa. Gerisini anlamıyorum, sadece son cümlesi kalıyor aklımda. Ama hatırlıyorum, inadına…’’

Medya Ege dergisinin '' Bir Kitap, Bir Yazar'' köşe konuğu, bu güzel cümlelerin sahibi değerli Yazar Gülbahar Kurtoğlu.

fb_img_1505938064767.jpg

‘’Fısılda’’ kitabınızı tebrik ederek sizi tanımak isteriz Gülbahar Kurtoğlu?

-Öncelikle Medya Ege ailesine, değerli okuyucularına ve size sevgi saygılarımı sunuyorum. Bir anne,bir öğretmen ,yazmaktan inanılmaz haz duyan;bıkmadan usanmadan hep yazma tutkusunu kalbinde barındıran;üzüntüsünü,sevincini hakkını vererek yaşayan,Akdeniz'in incisi İskenderun'lu bir kadınım ben.Her insan gibi sıradan aynı zamanda her insan gibi benzersizim.

fb_img_1505938087072.jpg

2- Yazmak sizin hayatınızda ne ifade ediyor?

-Yazmak, kendimi bulmak benim için.Yazmaya küçük yaşta başladım ben.Şiirler ve kısa öykülerle başladım.Belirli bir süre sonra sadece kendim için yazmak yetmedi bana.Yazarken sınırınız yok,hayalleriniz sonsuz.Yazmak büyük bir mutluluk.
fb_img_1505938117590.jpg

3- Fısılda kitabınızın doğuşunu ve içeriğini okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Ben genelde hikayelerimde olağandışı karakterleri yazmayı seviyorum.Olağandışı hikayeler okuyup, arşivden de olağandışı gazete haberleri takip ediyorum.İnsomnia hastası olan yaşlı bir adamla ilgili bir haber okumuştum.Sadece günde bir saat uyuyan bir adamın haberiydi bu.Sonra birden aklıma geldi.Parasomnia hastalarını da araştırdığım zaman ,uyurgezer olan bu hastaların sabah hiçbir şey hatırlamadıklarını öğrendim.Sonra birden kelimelerim kağıtla buluştu.Yiğit ile Selen'in aşkı doğdu hecelerde.Bazen hayatımızda açıklayamadığımız olayların oluşu,yıkıldığımız, kaybettiğimizi düşündüğümüz anlarda bile tek bir gücün bize yardım ettiğini göstermek istedim.Bu da umuttu.Bunu mitoloji ile birleştirmek gerektiğini hissettim ve sonra dedim ki; "Ey,aşk! Bana mutluğu,huzuru fısılda." İşte FISILDA'nın hikayesi.

4- Geçtiğimiz günlerde Pami Sahaf Pera kitap evinde Fısılda kitabıyla okuyucularınızla bir araya geldiniz? Kitabınızı, sevenlerinizin elinde görmek ne hissettirdi size?

Genel Yayın Yönetmenim R. Serkan Bozkuş önderliğinde düzenlenen imza günüme gelen herkese teşekkür ediyorum. Sevenlerimin benimle birlikte mutluluğumu paylaşıyor olması şüphesiz ki onur verici. İnanılmaz güzel bir his bu. Düşünsenize sizden çıkan, size mutluluk veren kelimelerin başkasıyla buluşması, onları da mutlu edebilme düşüncesi.
Size bulutların üzerindeydim diyebilirim bile.

fb_img_1505938179130.jpg

5- Okuyucularımız için sizinle ilgili önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Siz aslında yılardır İngilizce Öğretmeliği yaparak yeni nesillere ışık tutuyorsunuz. Bu kadar yoğunluğunuzun arasında ise ayrıca kaleminizle üretiyorsunuz da… Peki, Gülbahar Kurtoğlu bu gücü ve cesareti neye borçlu desem…?

-Kendime. Bence her insan,yapacağı her işte önce kendine borçlu.İçinizden çıkan o sesin ne kadar yüksek olduğuyla ilgili bu belki de.Ama ben her zaman;önce kendimizi mutlu etmenin önemine inanmışımdır.Çünkü önce siz mutlu olun ki;ailenizi, çevrenizdeki insanları mutlu edin.Varsın uykusuz kalın,varsın çok çalışın ama önce kendiniz için yapmalısınız herşeyi,içinizdeki güce de inanmalısınız.
fb_img_1505938251262.jpg

6- Ayzıt Yayınevinden özenle hazırlanıp yayınlanan Fısılda kitabınızın sayfalarının arasından aklınızda kalan bir kaç cümleyi okuyucularımızla paylaşabilir misiniz lütfen…

Tam da kitabını benim adıma imzalarken naif sesiyle Gülbahar Kurtoğlu'nun iki dudak arasından dökülüyor gönül sızlatan cümleler...
-"Tutunmak istiyorum güvenli bir kayaya.Sırtımı dayamak istiyorum.

Yaşanmışlarımı,kabuslarımı,hayaletlerimi yakıp,küllerini rüzgara savurmak istiyorum.

İyi insanların olduğunu bilmek..

.Sevginin,mutluluğun,umudun elini tutmak istiyorum.
fb_img_1505938279971.jpg

7-Fısılda kitabının devamı olacak mı? Aklınızda, hayata geçirmek istediğiniz başka bir proje var mı?

Hayır "Fısılda"kitabının devamı olmayacak.Şu anda yeni kitabımı yazıyorum. Olağandışı karakterlerimle tanışacaksınız yeni romanımda.En kısa zamanda bitereceğimi umuyorum.
fb_img_1505938287625.jpg

8- Sosyal medya günümüzün en hızlı iletişim aracı. Siz sosyal medyayı kitabınızla okuyucularınız arasında yeterli donanımda kullanabiliyor musuz? Bu arada sosyal medya hesaplarınızı paylaşın bizimle lütfen.

Elimden geldiğince sosyal medyayı kullanmaya çalışıyorum.Sanırım biraz daha iyi kullanmam gerekiyor.
instagram hesabım:gulbaharkurtoglu
twitter:@GulbaharKrtoglu
facebook yazar sayfam: @glbaharkrtoglu


haber-015.jpg

9-Kitabınızın satış noktalarını okuyucularımız için sizden öğrenebilir miyiz?

-Türkiye genelinde d&r dahil tüm kitap evleri ve online satış sitelerinde
received_850395308460786.jpeg
10-Son olarak Medya Ege okuyucularına ve sevenlerinize söylemek istedikleriniz nedir?

Fısılda kitabım Ayzıt Yayınevinden çıktı. heyecanıma ortak olan ve ilk günden beri titizlilikle kitabımda emeği geçen değerli Ayzıt Yayınevi ailesine sonsuz sevgi ve saygılarımla teşekkür ediyorum. Kitabımı okuyup, arşivinlerinde özenle koruyacak olan kıymetli gönül dostlarıma ise ; ''Meleklerinizin fısıltıları sizinle olsun...Sevgi ve umut en büyük dostunuz olsun...''

Sevgilerimle...

Röportaj : Eylül Ayça KARAKUŞ

fb_img_1500292648650.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.