Gülcan, İzmir'e altın madalyalarla döndü

Gülcan, İzmir'e altın madalyalarla döndü

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı atleti Gülcan Uzun iki disk atma şampiyonasında altın madalya kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün genç diskçisi Gülcan Uzun, iki önemli organizasyonda kürsünün madalya aldı. Bursa'daki Nurullah İvak Atmalar Türkiye Kupası'nda 47.21’lik derecesiyle disk atmada ilk Türkiye şampiyonluğunu kazanan Uzun, Turkcell U20 Atletizm Şampiyonası'nda bu kez de 45.98'lik dereceyle altın madalyaya layık görüldü. Kariyerinde Balkan beşinciliği de bulunan atlet, özellikle son iki yılda başarı basamaklarını hızla tırmanarak adından söz ettiriyor.

s674767.jpg

Spora yedi yaşında masa tenisi ile başladığını, Antrenör Turgay Çelikel sayesinde disk atma branşına geçtiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesporlu atlet Uzun “Başarıya ulaşmak hiç kolay değil. Menderes’in Çileme Köyü’nde yaşıyorum ve yıllarca antrenman için her gün 50 kilometrelik yolu gidip geldim. Ancak kulübümün sağladığı imkanlarla her zorluğu aştım. Tek üzüntüm, COVID-19 nedeniyle Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’na katılamamak oldu” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.