Gülen'in Maaş Verdiği Savcıya Şok

Gülen'in Maaş Verdiği Savcıya Şok

Açığa alındığı dönem FETÖ'den maaş almaya başlayan savcıya şok.

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSYK'nın ortak kararla aldığı kararı açıklayarak aralarında Mustafa Bilgili, Burhan Yaz, İbrahim Okur, Ahmet Kaya, Mustafa Başer, Metin Özçelik, Teoman Gökçe ve Nesibe Özer'in de olduğu 2 bin 847 hakim ve savcının açığa alındığını açıkladı.

Ferhat Sarıkaya Kimdir?

Dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya tarafından hazırlanan Umut Kitabevi Bombalamasına ilişkin iddianameyle Yaşar Büyükanıt'ı çete kurmak ve yargıyı etkilemeye teşebüssle suçlamış ve Sarıkaya Büyükanıt'ın yargılanması için dosyasını ayırarak Genelkurmay Askeri Savcılığı'na göndermişti.

FETÖ'den maaş almıştı

2006'da açığa alınan Sarıkaya maaşının 3'te ikisini alabildiğini ve FETÖ'den nasıl para aldığını şöyle açıladı: Meslekten ihraç edildiğim haberini İlhan Kaya verdi. Bana her türlü yardımın yapılacağını, bütün ihtiyaçlarımın karşılanacağını söyledi. Hoca Efendi’nin, “böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir” dediğini söyledi. Eksik ödenen 1/3’ünü İlhan Kaya elden getirip veriyordu.


Hâkimden 20 bin lira: Ankara’ya yarı yıl tatilinde (Ocak 2007) ailemle birlikte geldim. Hâkim Burhan Yaz (MHP davasında muhalifler lehine kongre kararı veren icra hâkimi) o tarihlerde müfettişti. Benimle irtibat kurdu. Hakkımda suikast iddiaları olduğunu, yurtdışına çıkmam gerektiğini söyledi. Jitem’in suikast yapacağını anlattı. Bir süre benimle Adalet Müfettişi Burhan Yaz ilgilendi. Bana yurtdışına gitmek için 15- 20 bin TL kadar para getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.