Gülizar Biçer Karaca'dan Turhan’ın Kanal İstanbul açıklamalarına yanıt

Gülizar Biçer Karaca'dan Turhan’ın Kanal İstanbul açıklamalarına yanıt

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Anadolu Ajansı’nın Canlı yayınındaki Kanal İstanbul açıklamalarını değerlendirdi.

Karaca, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın görevi kanunda düzenlenmiştir. Kentsel rant oluştur diye bir görevi yok. Bu kadar paralamasın kendisini” dedi.  Gülizar Biçer Karaca’nın değerlendirmesi:

Rant için promosyon çalışması!

Ulaştırma Bakanı’nın açıklamalarına bakacak olursak, gözü paradan başka bir şey görmüyor.  Öyle ki, emlak spekülatörü gibi; “Kanalın yapılması ile söz konusu alanın emlak değerinin 10 katına çıkacağını iddia eden Ulaştırma Bakanı aynı kanalın Sakarya’ya yapılması durumunda bu kadar yüksek rant sağlanamayacağını” ifade etmekte çekince görmüyor. Oysa ki bu alan, 5 Milyon İstanbullunun su ihtiyacının karşılandığı sahanın mevcut olduğu, ekosistemin muhakkak korunması gereken bir alan…

Ranttan Haberi Var Ama Nereye Gittiğinden Haberi Yok!

Kanal güzergahında yabancı ülkelerin arsa alıp almadığı konusunu bilmediğini, basından takip ettiğini söyleyen Ulaştırma bakanı: “Bedava mı almış, para verip almış” esprisini yapmak gibi ciddiyetsiz açıklamalarla konunun öneminden uzaklaşmaya, geçiştirmeye çalışıyor. Doğu Karadeniz’in doğal ve kültürel mekanlarının talan edilmesine yol açan Trabzon’daki taşınmaz satımı konusunu da örnek gösteriyor. Bakan, Trabzon’da daire fiyatları İstanbul’un bazı yerlerine yaklaşmış olabilir diyor. Karadeniz’de ormanlar kesilip inşaat yapıldı, deniz dolduruldu. Bakan bu durumu örnek gösteriyorsa, İstanbullular, İstanbul’a sahip çıkın. Yabancı sermaye, doğal ve kültürel alanları talan etmekten, tüketmekten başka bir şey yapmıyor.

Gözü paradan başka bir şey görmüyor

“Kanunun verdiği yetkiyi kötüye kullanarak418 adet (13.437.022,67 m2) taşınmazın mera niteliğini kaldıran Bakan, Kanal hakkında verilen olumsuz kurum görüşlerini sümen altı etmekte, televizyon kanallarında emlak spekülatörü gibi bilgiler vererek, kanalın değil, arazinin reklamını yapmaktadır” diyen Gülizar Biçer Karaca, “Bakan Kanunda olmayan görevleri üstlenmiş durumda, bu yoğunlukta yeğenini ihmal ediyor diye kaygılanıyoruz” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.