GÜLMEDİK! KIZDIK GÜLDÜR GÜLDÜR ŞOV!

GÜLMEDİK! KIZDIK GÜLDÜR GÜLDÜR ŞOV!

Ali Eyce yazdı

Rahmetli Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal’ın yönetmenliğini yaptığı Güldür Güldür Şov, yeni sezonunda güldürmekten çok düşündüreceğini, düşündürmekten çok üzeceğini gösterdi.

Gündeme dair ince mizah yüklü programı ailecek seyrettiğimizde, çoğu şeyi gülerek, eğlenerek ve doğrusunu düşünerek ekranda vakit geçiriyorduk.

Ancak önceki gün yayınlanan yeni sezonun ilk bölümünde, çok ama çok üzüldüm.

Skeç bu, mizah bu ama biraz da elinizi vicdanınıza koymanız, aklınızı başına almanız, bu ülkenin manevi değerleri ve değer katanlarıyla ilgili mizah yaptığınızda dikkat etmeniz gerekiyor.

Sunal ve ekibi, son olimpiyat oyunlarını, daha doğru son olimpiyat oyunlarında madalya alan oyuncuları oyunlarına konu etmişler.

Konu tamam, karakterler tamam ama olimpiyat şampiyonu olmuş, olimpiyatlarda madalya almış milli sporcularla bu kadar da fütursuzca alay edilmez, edilemez.

82ffe5245e39af32ec7d889b6f3103c3-1200x630.jpg

Olimpiyat oyuncuları aç kalmış, açıkta kalmış, şampiyon olmuş, madalya almışlar da, tek ihtiyaçları onları kebap salonuna götürecek adamı bulmak mı?

Olimpiyat oyuncuları, gururlandırmış, gurur vermiş, emeklerinin karşılığını madalyalarla almışlar da, tek ihtiyaçları karınlarını doyurabilmek mi?

Oyunun tamamında gülen güldü ama neye güldüğünü bilmeden güldü.

Türkiye’yi olimpiyat şampiyonu yapan Mete Gazoz’un mizah konusu yapılacak kadar düşük olan, irdelenmesi gereken, düşünülmesi gereken yönü nedir anlamadım.

Soyadının Gazoz olması!

O gazozun kapağı, kimin neresinde patladı merak ediyorum.

Madalya alan oyunculardan altın, gümüş, bronz alanların ülkemize kattığı sporun manevi değerleri, sizlerin hanginizin zoruna gitti onu ayrıca merak ediyorum.

Onlar sizin gibi, bir haftalık bir çalışmayla, bir saat sahneye çıkıp, iki ezber, üç hareket yaparak bu başarıları elde etmediler.

Onlar sizin, her sahne sonunda yaptığınız gibi, her karşılaşma sonunda karnımız açıktı bir kebapçıya gitsek de, bize bedava yemek verse diye beklemediler.

Onlar, günler, haftalar, aylar ve yıllarca branşlarında en iyiyi yapabilmek için çalıştılar, çalıştılar ve ellerinden geleni de yaptılar.

Kime şampiyon oldu, kimi madalyaların diğerlerini aldı, kimisi ise dereceye giremese de gireceği günlerin haberini verdiler.

Adınız gibi bu sefer güldüremediniz!

Üzdünüz!

Güldüren Şov ’dunuz.

Kızdıran Şov oldunuz.

Not: Bir gün Güldür Güldür Şov, komedi dalında Oskar Ödülü alırsa, söz kebaplar ve çorbaları benden!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.