Gülümseyen Kalpler'den Bir Etkinlik Daha

Gülümseyen Kalpler'den Bir Etkinlik Daha

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü “Gülümseyen Kalpler”  isimli ÇOGEP projesi kapsamında etkinlik düzenledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) “Gülümseyen Kalpler” projesi kapsamında; 

Çocuklarımızın sosyal hayata uyumlarını hızlandırmak, dünyanın sadece yaşadıkları bölgeden ibaret olmadığını hatırlatmak, kurulan iletişim köprüleri ile devletin ilgi ve desteğini hissetmelerini sağlamak, polis-halkla ilişkilerini iyileştirmek amacıyla hedef kitle içerisine girdiği düşünülen ortaokul ya da lise çağında bulunan 19 dış ilçeden (her ilçeden 40 çocuk olmak üzere) toplam 760 çocuk, sorumlu öğretmenler ile İlçe Emniyet personelleri tarafından haftanın çeşitli günlerinde gruplar halinde otobüslerle İl merkezine getirildi. Etkinlik öncesi çocuklara T-Shirt ve şapka hediye edildi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Deniz Limanı Şube Müdürlüğünü ziyaret eden öğrencilere, burada çalışan görevliler tarafından yaptıkları işler ile ilgili bilgiler verildi. Öğrenciler can yeleği giyerek polis botları ile İzmir körfezinde dolaştı. 

Atlı Birlik Grup Amirliğini ziyaret eden öğrencilere, yine burada görevli polis memurlarından yaptıkları işler ve çalışmalar hakkında bilgiler verilerek, isteyen öğrenciler görevliler eşliğinde polis atlarına bindirilerek kısa kısa turlarla gezdirildi.

Polis Birimlerini ziyaret ettikten sonra öğrencilere öğle yemeği verildi. Yemek sonrası öğrenciler sinemaya götürüldü. Sinema sonrasında Sasalı Doğal Yaşam Parkı ziyaret edildi. Bu sayede öğrenciler parkta yaşayan hayvanları doğal yaşam ortamlarında görme fırsatı buldu. Toplu fotoğraf çekimleri ile etkinliklerimiz son buldu. Etkinlik sonrası çocuklar ve görevli personeller otobüslerle ilçelere bırakıldı. 

Öğrencilerden birçoğunun hayatında ilk kez deniz botuna ve ata bindiği, sinemaya ve doğal yaşam parkına gittikleri görüldü. İlkleri yaşayan ve geziye katılan öğrenciler keyifli, mutlu ve güzel bir gün geçirdiler.

Etkinliklere, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Zeynep ERDOĞAN DERSE ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ nde görevli personeller katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.