Gülüş Estetiği ile Rahatça Gülümseyin

Gülüş Estetiği ile Rahatça Gülümseyin

Özel Tınaztepe Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Özgür Sunay, gülüş estetiğini bozan diş etindeki fazlalıkların küçük bir operasyon ile düzeltilebildiğini söyledi.

İleri yaşlarda genç görünmek adına estetik merkezlerine başvuran insanların sayısının giderek arttığını ve her geçen gün gelişmekte olan estetik cerrahi ile insanların sorunlarına daha kolay çare bulunabildiğini belirten Özel Tınaztepe Hastanesi ,

gülüş estetiği hakkında bilgi verdi.

Sağlıklı bir gülümsemenin sadece fiziki değil sosyal açıdan da gerekli ve önemli olduğunu vurgulayan Op. Dr. Sunay, “Yüzünüze uygun bir dudak yapısına sahip olsanız da dişleriniz ve diş etleriniz birbiriyle uyumlu değilse gülümseyişiniz fark edilmeyebilir” dedi. Gelişen estetik cerrahi yöntemleriyle artık daha güzel gülümsemenin kolay olduğunun altını çizen Op. Dr. Sunay, şu bilgileri paylaştı:

40 DAKİKA SÜRÜYOR

“Sağlıklı bir gülümsemenin sosyal açıdan kurulacak ilişkilerde ve gündelik hayatta belirleyici olduğunu düşünen hastalarımıza gülüş estetiğini önermekteyiz. Gülüş estetiği lokal anestezi altında yapılan bir işlem olup, güldüğü zaman diş etleri 1-2 mm’den daha fazla görünen ve bu durumdan rahatsızlık duyan kişilere yapılmaktadır. Gülüş estetiği, hafif sedasyon ve lokal anestezi ile yaklaşık 40 dakika süren bir operasyon olup hastalar aynı gün taburcu olabilmektedirler. 1 hafta sıvı diyet alan hastalar bu süre zarfında antiseptik gargaralar kullanmakta, 1 hafta sonunda normal gıdalara geçmektedirler. Ameliyat sonrası beş gün antibiyotik ve hafif ağrı kesici kullanılması yeterli olmaktadır.”

Diş etlerinde aşırı belirginlik olan ancak ameliyat olmayı istemeyen kişilere ise botoks uygulaması yapılabildiğini hatırlatan Op. Dr. Sunay, “Bu uygulamada dudağı yukarı çeken kasların aşırı aktivitesi, botoks ile baskılanmakta ve diş eti görünürlüğü azaltılmaktadır. Ameliyat kadar etkili bir yöntem olmamakla beraber bir miktar düzelme sağlayabilmekte ve etkisi yaklaşık 4-6 ay sürmektedir” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.