Gümrükçü'den sert kongre tepkisi

Gümrükçü'den sert kongre tepkisi

Soyer'le konuştu, WhatsApp gruplarından ayrıldı

Olaylı Çiğli Kongresi sonrası Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer'i arayip tepki gösterdiği öğrenildi. Gümrükçü'nün Soyer'e; "Ortak liste konusunda ben sizin sözünüze güvendim. Ama kongrede yapılanlar ortada.. Bu olmadı" dediği öğrenildi. Gümrükçü'nün ayrıca Büyükşehir ve belediye başkanları WhatsApp grubundan çıktığı da öğrenildi. Öte yandan Başkan Gümrükçü'nün Çarşamba günü Ankara'ya gideceği ve bizzat yaşananları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na aktaracağı da belirtildi.

baskan.jpg

CHP Çiğli Olağan İlçe Kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Üç adaylı olması beklenen kongre uzun görüşmeler ve zaman zaman krize neden olan toplantılar sonrası dün akşam saatlerinde uzlaşmayla noktalanmıştı.Taraflar 'tek aday ortak liste'de anlaşmıştı.

Uzlaşmadan dolayı kongre öncesi adaylardan Şirin Akgül ve Hüseyin Çetin çekilirken, Erkan Akar tek aday olmuştu.

Ancak uzlaşı listesi salona geldiğinde ortak listenin değiştirildiği ortaya çıktı ve salonda sert tartışmalar yaşandı. Birçok delege seçimi boykot edip oy kullanmadı bazı delegeler ise Erkan Akar'a tepki gösterdi.

GÜMRÜKÇÜ'DEN SOYER'E TEPKİ: BEN SİZE İNANDIM

Öte yandan tüm bu gelişmelerin ardından Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i telefonla arayarak kongrede yaşananlarla ilgili tepki gösterdiği öğrenildi.

Soyer’e “Ortak liste konusunda ben sizin sözünüze güvendim. Ama kongrede yapılanlar ortada... Ben size inandım bunun karşılığı bu mu? Bu olmadı. Bunu yapanlardan yaptıklarının hesabını sormanızı istiyorum” dediği ifade edildi.

Öte yandan tepkisini sürdüren Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün CHP’li belediye başkanları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin olduğu WhatsApp gruplarından çıktığı da öğrenildi.

ANKARA'YA GİDECEK

Ayrıca Gümrükçü'nün 30 Ağustos Çarşamba günü Ankara'ya gideceği öğrenilirken, kongrede tüm yaşananları bizzat ilk ağızdan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na anlatacağı öğrenildi.

ÇEKİLEN ADAYLAR DA GİDİYOR

Öte yandan kongrede Erkan Akar'ın tek aday olmasının ardından yarıştan çekilen Şirin Akgül ve Hüseyin Çetin'in de Ankara'ya gideceği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.