Gün ağardı, 7.3'lük büyük depremin getirdiği....

Gün ağardı, 7.3'lük büyük depremin getirdiği....

Irak, İran, Türkiye, Suriye, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da hissedilen sarsıntının ardından can kaybı 200'ü geçti. Deprem en fazla İran'ın sınır kenti Kirmanşah eyaletini yıktı, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Deprem haberi duyulur duyulmaz Türkiye yardıma koştu, ilk kurtarma ekipleri Irak'ın Süleymaniye kentine ulaştı. Yardım TIR'ları da yolda.

--10232347.jpeg
Irak-İran sınırında gerçekleşen ve iki ülkeyle birlikte Türkiye, Suriye, Suudi arabistan ve Kuveyt'te de hissedilen 7.3 büyüklüğündeki depremde, can kaybı artıyor. İran ve Irak'ta hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü aşarken, deprem en fazla can kaybına İran'ın Kirmanşah kentinde yol açtı. Serpol Zehap'ta ise kentin tek hastanesi depremde yıkıldı.  Yaralı sayısı şu an en az 2 bin. Şiddetli sarsıntının merkez üssü Süleymaniye ile halepçe'nin kesiştiği nokta. Gün ağardıktan sonra çekilen ilk fotoğraflar gelmeye başladı. İran, depremin büyüklüğünü 7.6 olarak veriyor.


08.00 : İran'ın Irak sınırında yer alan eyaleti Kermanşah'tan kara haberler geliyor. Eyalete bağlı kentler Kasrı Şirin, Serpulzihab ve Selas Babacani'de 200'den fazla insan can verdi. Yaralı sayısının binleri bulacağı tahmin ediliyor.

İran devlet televizyonu, yıkılan binaların altında çok sayıda insan bulunduğunu bildiriyor. Gerçek tablonun günün ağarmasıyla ortaya çıkması bekleniyor. Yetkililer, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe duyuyor.

--10232341.jpeg

Kermanşah eyaletinde üç günlük yas ilan edildi.

07.30 : Sınırın Irak tarafında ise en az dört kişi yaşamını yitirdi. Deprem en çok Süleymaniye'nin köylerinde hasara yol açtı.Yerel medya, Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını aktarıyor. İlçeden yardım talepleri geliyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Erbil'de bir alışveriş merkezinde depreme yakalananların can havliyle dışarıya kaçtığı görülüyor.
--10232347.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.