Gün Ufuk'tan turizm sezonu açıklaması!

Gün Ufuk'tan turizm sezonu açıklaması!

Yaz sezonu Temmuz ayı ile birlikte hareketlenirken, Rusya'nın ardından şimdi de İngiltere, Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden turistlerin ülkemize gelmesi yönündeki beklenti arttı.

La Quinta by Wyndham Bodrum Genel Müdür Gün Ufuk, eğer Avrupalı turistler ülkemize gelmeye başlarsa bu rakamın % 100'e yakın olmasını beklediklerini söyledi. Otelde ağırlıklı olarak yerli turistlere hizmet verdiklerini kaydeden Ufuk, “ Şu anda % 70 yerli %30 yabancı konuk ağırlıyoruz. Yurtdışından ağırlıklı olarak Ukrayna ve Polonyadan turistler bizleri tercih ediyor. Pandemi nedeniyle ülkemizde insanlar tatillerini kış aylarında kullanmak durumunda kaldı. Kısa çalışma sistemleri getirildi. Bu nedenle yaz tatillerini de daha kısa tutmak zorunda kaldılar. Yabancı bir konuk ülkemizde ortalama 1 hafta konaklarken, Türk misafirlerde bu süre 3- 4 gün oluyor. Bu sirkülasyonu artırıyor ve doluluk oranlarını da etkiliyor. Çevre illerden hafta sonları için talep ağırlığı oluştu. Tam kapasiteyle hizmet vermek bu şartlarda mümkün görünmüyor. Yerli turist ile yabancı turistin alım güçleri de farklı. Yerli turistler daha ekonomik tatil koşullarını talep ediyor. Bu nedenle sektörde genel olarak fiyatlarda indirime gidildi. Şu anda 2019 fiyatlarıyla hizmet veriyoruz” dedi.

gun-ufuk.jpg

AŞILAMAYLA BİRLİKTE ÜLKEMİZE OLAN GÜVEN DE ARTTI

Sezonun geç başlaması nedeniyle bu yıl eylül ekim ayının daha hareketli geçeceğini de kaydeden Gün Ufuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte yabancı turistlerin yoğunluğu da daha hissedilir olacaktır. Rusya'nın kapılarını açması sektör adına önemli bir gelişme oldu. Bununla birlikte Bodrum'u en çok tercih eden İngiliz, Hollandalı ve Alman turistlerin gelmesini de istiyoruz. Aşılamayla birlikte ülkemize olan güven de arttı. Şu anda ülkemizde güvenli turizm sertifikalı otellerde konuklarımızı ağırlamaya devam ediyoruz” Turistlerin seyahatlerinde yalnızca pandemi değil uçuş seferleri ve charterların da belirleyici olduğunu dile getiren Gün Ufuk, uçuş kapasitelerinin de artırılması ve güvenli turizm imkanı sunan ülkemize olan kısıtlamaların kalkması gerektiğini vurguladı.

ULUSLARARASI BİR TESİS KAZANDIRDIK

La Quinta by Wyndham Bodrum’u, yaklaşık 3 buçuk milyon avroluk yatırımla yenilediklerini belirten Genel Müdür Gün Ufuk, uluslararası standartlardaki tesis ve hizmet kalitesiyle yılın 12 ayı kapıları açık tuttuklarını söyledi. Uluslararası bilinirliğe sahip Wyndham markasıyla Bodrum'a önemli bir turizm tesisi kazandırdıklarına dikkat çeken Gün Ufuk, “Uluslararası standartlar ile birlikte otelimizin, fiziki yapısı, odaları, genel kullanım alanları ve hizmet kalitemizi yeniledik. Otelimiz 17 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu ve Toplamda 175 oda ile hizmet vermektedir. Misafirlerimize iki ayrı oda kategorisinde konaklama seçeneği sunuyoruz. Ana binada yer alan Lüx ve Modern yapısı dikkat çeken odalara sahip bir konsept ile ana bina odaları, diğer kategoride Ege'nin ferah atmosferini ve tipik bodrum mimarisini yansıtan dokusuyla kulüp odalar bulunuyor. La Quinta by Wyndham Bodrum, bundan önceki bilinirliğinin üstüne güçlü bir markayla devam etmesi ve hizmet anlayışı ile fiziki özelliklerinin geliştirilmesiyle gücüne güç kattı” diye konuştu.

BODRUM VE EGE ATMOSFERİNİ YANSITIYOR

Otelin Ege ve Bodrum kültüründen esintiler taşıyan mimarisi ve Bodrumun kalbinde denize sıfır lokasyonuyla da tercih edildiğini dile getiren La Quinta by Wyndham Bodrum Genel Müdürü Gün Ufuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “La Quinta by Wyndham Bodrum, Ege ve Bodrum'un özelliğini barındıracak şekilde mimari olarak dizayn edildi. Tesisimiz Bodrum merkeze çok yakın olmasından dolayı kurumsal şirketlerin iş konaklamalarında ve toplantı organizasyonları için de tercih edilen bir tesis. 12 ay boyunca açığız. Pandemi sürecinde 12 ay açık kalma cesaretini gösteren nadir oteller arasındayız. Event ve Mice organizasyonları için farklı alanlarımız bulunuyor. Gelişmiş teknik ekipmanlarıyla hizmet verebilecek 500 kişilik toplantı salonumuz bulunmakta. Bunun yanında diğer Gala ve Event organizasyonları için Roof terasımız bulunuyor. 500 kişilik açık bir alanda eşsiz kale manzarası sunuyor. Bodrum'un muhteşem koylarından biri olan mavi bayraklı Bardakçı koyunda yaklaşık 200 metrelik bir plaja sahibiz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.