Günaltay ve Selvili'de yağmur suyu sıkıntısı çözüldü

Günaltay ve Selvili'de yağmur suyu sıkıntısı çözüldü

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, her yağmurda büyük sıkıntı yaşayan Günaltay ve Selvili Mahallelerindeki alt yapı sorunlarını çözdü. Her iki mahallede de yağmur suyu ayrıştırma hatları tamamlanarak vatandaşların yaşam kalitesi yükseltildi.

İZSU'nun resmi sosyal medya hesabından Günaltay ve Selvili Mahalleleri'ndeki çalışmalar ile ilgili yapılan çalışmaların anlatıldığı video paylaşıldı. Mahallerin kritik alt yapı sorunlarının çözüldüğü belirtilen mesajda, "altyapı eksikliği görülen mahallelerimizde yağmur suyu ayrıştırma hattı çalışması gerçekleştirerek sel ve taşkın riskini ortadan kaldırdık." ifadelerine yer verildi.

"YAĞMURDA YÜRÜMEK NASIL BİR DUYGU ONU TADIYORUZ"

Paylaşılan videoda söz alan Karabağlar Selvili Mahallesi Muhtarı Yücel Yıldız, "Şu an yağmur yağıyor ama, bu alanda yağmur yağdığı anda en kısa süre içerisinde 1 dakika 2 dakika süre içerisinde, burası geçilmez bir hale geliyordu. Kesinlikle buradan geçiş, yürüyerek geçmek mümkün değildi. Ama çok şükür şimdi yağmurun şiddeti derecesi ne olursa olsun herkes rahat rahat yürüyerek geçebiliyor." dedi.

Kendilerinin eskiden yağmurdan kaçtıklarını da anlatan Muhtar Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama şimdi yağmurda yürümek nasıl bir duygu o duyguyu tadıyoruz."

karsiyaka-ve-karabaglar-da-yagmur-suyu-hatti-calismalari-suruyor.jpg

"DERE GİBİ OLUYORDU"

Karabağlar Günaltay Mahallesi Muhtarı Sakine Özdem, mahallesinde daha önceleri yağmur suyuyla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, "Çocuklar okula gidemiyordu, insanlar işe gidemiyordu, dere gibi oluyordu burası, nereden baksan 40-50 cm su yükselmesi oluyordu. Ama hatlarımız yapıldıktan sonra bu sorunu çözdük çok şükür. Hatlarımız gayet güzel." şeklinde konuştu.

02072018-9839-0.jpg

Mahalle sakinlerinden Halil Kavas da daha önceleri altyapı çalışması yapılmadan önce, her yağmur yağdığında en alt katları su bastığını belirtirken bir diğer mahalle sakini Arzu Paşa da, "Şu an çok şiddetli yağmurlarda bile kesinlikle su birikintisi olmuyor. Rahat ettik bu konu ile ilgili." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.