Günaydın, “Hedefimiz dünyanın en iyileri arasında yer almak”

Günaydın, “Hedefimiz dünyanın en iyileri arasında yer almak”

Günaydın Group'un Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, 2017 yılını değerlendirdi ve 2018 hedefleri hakkında bilgi verdi.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ülke ekonomisinin sağlam temellere oturduğunu ispatladığını ve elde ettiği büyüme rakamlarıyla umut vaat ettiğini kaydeden Günaydın, 2018 yılında lojistik sektörünün büyümeye devam edeceğini söyledi.


Günaydın Group'un faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde 2017 yılında yüzde 30 ile 35 arasında reel büyüme gerçekleştirdiğini, 2018'de ise yüzde 25 civarında büyüme beklediklerini aktaran Erol Günaydın, “Lojistik, doğası gereği her zaman ekonominin birkaç kat üstünde büyüme gösteriyor. Kredi değerlendirme kuruluşları, 2018 yılı için Türkiye'nin yüzde 5 civarında büyüme göstereceğini öngörüyor. Lojistik sektörünün de ülke ekonomisinin olağan şartlarda 3 katı büyüme göstereceğini hesaplarsak 2018 yılında sektörde yüzde 15'lik bir büyüme olacak. Biz de kendi yatırımlarımızla büyüme rakamımızı reelde yüzde 25'lere taşıyacağımızı düşünüyoruz. Diğer yandan Türkiye önümüzdeki dönemde çok şanslı bir konumda. Suriye'deki savaş bittiğinde ve çevremizdeki diğer karışıklıklar sona erdiğinde bu bölgelerin imarında Türkiye önemli bir rol oynayacak. Bu bölgelere çok sayıda ürün ihraç edilecek ve lojistiğe de bu anlamda büyük görev düşecek. Biz de bu noktada dikkatimizi o bölgeye verdik'' diye konuştu.
 

EN BÜYÜK YATIRIM DEMİRYOLUNA
 

Günaydın Group'un son dönemde demiryolu taşımacılığına büyük ağırlık verdiğini belirten Günaydın, 2017 yılında yaptıkları 30 milyon TL.'lik yatırımın 10 milyon TL.'sini raylı taşımacılıkta kullandıklarını söyledi.

 
2018 yılında da raylı taşımacılığa yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Günaydın, “Raylı taşımacılık tüm dağılımımızda yaklaşık yüzde 2 - 3'lük bir yer turuyor. Ancak yatırımımızın üçte birlik kısmını bu alana yönlendirdik. Biz demiryolundaki geleceği görüyor ve bu alanda güçlü olmamız gerektiğine inanıyoruz. Elbette belli sıkıntılarımız var ve istediğimiz hızda yol alamıyoruz. Ancak hükümet de demiryolu taşımacılığının önemini kavramış ve bu alana yatırım yapmaya başlamış durumda. Daha yolumuz uzun ve gelecekte güzel işler başaracağız”dedi.


KONYA VE ANKARA'YA YENİ MERKEZ


Günaydın Group'un bölgesel olarak Türkiye'nin birçok kentinde faaliyet gösterdiğini dile getiren Erol Günaydın, Balıkesir'de kurdukları lojistik merkezinde büyümeye devam ettiklerini anlattı.


Mevcut 2018 planlarında Konya ve Ankara'da lojistik merkezleri kurmanın olduğunu hatırlatan Günaydın, bu planları 2018 yılında faaliyete geçirmek için çalışmalarının sürdüğünün altını çizdi. 


Hedeflerinin sadece Türkiye'nin en iyi lojistik firması değil, dünyanın en iyi lojistik firmaları arasında bulunmak olduğunu açıklayan Günaydın, bunu başarmanın yolunun ise tüm modlarıyla birlikte doğru büyümekten geçtiğine dikkat çekti. 


SEKTÖRE TEŞVİK VERİLMELİ


Lojistik sektörünün aynı zamanda stratejik bir sektör olduğunu ve ülke ekonomisinin kalkınmasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Erol Günaydın, sektörün en büyük sorunlarından birinin düşük kar marjları olduğunu savundu.
Birçok firmanın düşük kar maliyetleri altında ezildiği uyarısında bulunan Günaydın, sektörün devamlılığının sağlanması için sektöre iş veren firmaları daha duyarlı olmaya çağırdı. 


Ayrıca devletin sektöre teşvik vererek uluslararası arenada Türk şirketlerinin rekabet gücünü artırması gerektini de belirten Erol Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türk lojistik sektörü zor zamanlarda kendini defalarca ispat etti. Artık sıra dünya çapında rekabet etmede ve biz sektör olarak bu güce sahibiz. Devletimizin de bu anlamda sektörümüzü desteklemesi gerekiyor. Diğer yandan üretimin olmazsa olmazı taşımacılık alanında iş veren firmalarımızın da daha duyarlı olması ve sektördeki oyuncuları yaşatması şart''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.