Güncellendi: Gaziantep'te Şiddetli Patlama!

Güncellendi: Gaziantep'te Şiddetli Patlama!

Gaziantep'te meydana gelen patlama tüm şehirde duyuldu. Patlamayla ilgili valilik bir açıklama yaparken şehrin işlek noktalarında özel harekatçılar tedbir aldı.

Gaziantep'te meydana gelen şiddetli patlama şehrin çoğu ilçesinde duyuldu. 22.30'da meydana gelen patlamanın ardından askeri bir helikopterin havalandığı öne sürülürken, şehrin bazı ilçelerinde ambulans ve itfaiye araçlarının patlama bölgesine gittiği iddia ediliyor.

Patlama bölgesine dair kesin bilgi yok!

Patlama şehrin birçok yerinden duyulurken, patlama bölgesinin henüz tam olarak neresi olduğu belirlenemedi. Öte yandan şehrin her yerinde duyulan patlamanın Üniversite veya Karataş civarından geldiği sanılıyor.

Patlamadan ilk fotoğraf

15209196_1001952423247682_1115194913_n.png

GAZİANTEP ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI: NET BİR BİLGİ YOK

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Gaziantep'in her tarafından duyulan patlama ile ilgili şu an şehir içerisinde herhangi bir sıkıntı yok." açıklamasında bulundu. 

Tahmazoğlu "duyulan sesli ile alakalı emniyetimiz şu anda araştırma yapıyor net bir bilgi yok. Başka haberlere itibar etmeyiniz." ifadelerini de kullandı.

Fatma Şahin açıklama yaptı

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin patlamaya iddiasına dair bir açıklama yaparak patlamanın doğrulanmadığını en doğru açıklamanın resmi makamlardan yapılacağını ifade etti.

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak 112 ve polise bir ihbar gelmediğini ifade etti. Şahin, sakin ve sağduyulu davranma çağrısı yaptı.

Yerel gazeteci: Patlama her yerden duyuldu ama patlama noktası yok

​T24 isimli haber sitesinin ulaştığı Gaziantep Pusula gazetesinden yerel gazeteci Mehmet Torun, "Emniyetle görüştüm, olay yeri yok. Ses şehrin her yerinden, hatta ilçelerden bile duyuldu ama patlama yeri yok. Bombalı araç olsa o kadar ses duyulmaz" dedi. Torun, bilginin henüz teyit edilemediğini belirtirken, "Gölete roket atıldığı iddia edildi ama bu kadar ses çıkarması mümkün değil" cümlelerini kurdu.

Patlama Allaben Göleti'nde gerçekleşti iddiası

Bir ulusal haber ajansının geçtiği bilgi doğrultusunda patlamanın Karataş ve Alleben Göleti yakınlarında gerçekleştiği ve olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildiği öne sürüldü.

Ekşi Sözlük yazarı patlamayı anlattı

Ekşi Sözlük yazarı Saksagan1 isimli kullanıcı sözlükte açılan başlığa şu şekilde cevap verdi: "Yahu evler sarsıldı, korkudan donduk kaldık ama hala üç milyon insanın yaşadığı şehirde kimse ne olduğunu bilmiyor... hani sesi duymasak bunlar hep dış güçler diyeceğim ama vallahi de duyduk o patlama sesini..."

Bölgede yoğun helikopter uçuşu var iddiası

Gençlik Muhalefeti'nin Gaziantep Muhalefet isimli hesabından yapılan ve ÖDP Gaziantep isimli hesaptan retweet edilen mesajına göre bölgede çok sayıda helikopter uçuşu gerçekleştirildiği öne sürüldü:
 

2-044.jpg

Gaziantep Valiliği'nden ilk açıklama!


Gaziantep Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "25.11.2016 günü saat 23.20 sıralarında il genelinde duyulan patlama sesinden dolayı jandarma, emniyet, AFAD, itfaiyeye yapılan ihbarlar değerlendirilmiş, 26.11.2016 günü saat 00.25 itibariyle hastanelerimize, diğer kurumlarımıza bildirilen ya da görevlilerimizce tespit edilen herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar bulunmamaktadır.

​Bu sesin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçaklarımızın ses hızını aşmasından kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 

11-007.jpg

Ambulans ve itfaiye siren çalıştırmadan dolaşıyor iddiası

Sosyal medyada şehir içerisinde itfaiye ve ambulansların sirenlerini çalıştırmadan çakarları çalıştırarak hareket ettiği bilgisi paylaşılıyor.

Özel Harekatçılar şehirde tedbir aldı

Duyulan patlama sesinin ardından bölgede güvenlik güçleri inceleme başlattı. Öte yandan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin işlek noktalarında tedbir aldı.

Güncellenecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.