Günde 2 Fincan Kahvenin Yararına Şaşıracaksınız

Günde 2 Fincan Kahvenin Yararına Şaşıracaksınız

Günde iki fincan ile büyük farklılık.

ABD'deki araştırma, günde iki fincan kahvenin unutkanlığa iyi geldiğini gösterdi. Tam 10 yıl boyunca 65-80 yaşları arasındaki 6 bin 500 kadın arasında yapılan araştırmada, deneklerden günde 261 miligram, yani iki-üç fincan kahve içenlerin unutkanlık riskini yüzde 36 azalttığı görüldü. Uzmanlara göre, günde 5-8 fincan siyah çay da aynı etkiyi yaratabilir.

Kahve Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Kahvenin içerdiği kafein yağ yakımı için ideal bir maddedir. Bu konuyla alakalı yapılan araştırmalar kahvenin metobolizmanın çalışmalarını hızlandırdırdığını ortaya koymuştur.
Kahve Fiziksel Performansı Arttırır: Kahvede bulunan kafein vücutta yağ hücrelerine yağ yakımı sinyalleri göndermek için sinir sistemine sinyaller gönderir ve aynı şekilde kafein kanda adrenalin düzeyini arttırır. Bu durum yoğun fiziksel efor için bünyeyi hazır hale getirmek için faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı, sporcular antrenmanlarına başlamadan önce kahve tüketmeye özen gösterirler.
Kahve Tip II Diyabet Riskini Azaltabilir: Dünya çapında tip 2 diyabet hastalığından dolayı felç vakası geçiren 300 milyon insan var. Bu yüzden diyabet çok ciddi bir sağlık sorunudur. İnsülin yetersizliği sonucu kan şekerinin yükselmesiyle ortaya çıkar. Kahve Tip 2 diyabet riskini azaltmaktadır.

 
Bu konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar kahve içenlerde diyabet hastalığına yakalanma oranı % 67 (23, 24, 25, 26, 27) gibi yüksek bir azalma görülmekte, yani kahve tüketenlerin tüketmeyenlere göre  bu hastalığa yakalanma rsiki 23-50% daha düşük  daha düşüktür.


Bu araştırmaların sonuçlarına göre, her gün bir fincan kahve tüketen kişiler 2. Tip diyabet hastalığına yakalanma oranı % 7 azalır.


Kahve Alzheimer Hastalığından Korur:  Alzheimer hastalığı dünyanın en yaygın hastalıklarından bir tanesidir.Bu hastalık genellikle 65 yaş üstü insanları etkiler.Ne yazık ki, Alzheimer için bilinen bir tedavi metodu yoktur. Ancak hastalığının başlangıç aşamasından tesbit edilmesi durumunda bazı önlemler alınabilir. Yapılan araştırmalar sonucunda kahve, sağlıklı beslenme ve egzersiz, gibi bazı önlemler hastalığın önüne geçebilir. Çeşitli çalışmalar kahve içenlerin Alzheimer hastalığı yakalanma oranın kahve içmeyenlere göre% 65 daha düşük olduğunu göstermektedir.


Kahve Parkinson Hastalığına Yakalanma Riskini Azaltır: Parkinson hastalığı  Alzheimer sonra, dünya çapında en yaygın görülen ikinci nörodejeneratif bir hastalıktır. Bu hastalığa beynin dopamin üreten nöronların ölümü neden olur. Alzheimer hastalığında olduğu gibi, hastalığın bilinen bir tedavisi yoktur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.