Günde bir avuç kuruyemiş yerseniz erken ölmezsiniz

Günde bir avuç kuruyemiş yerseniz erken ölmezsiniz

Yapılan araştırmalara göre bir porsiyon et yemek yerine günde bir avuç kuruyemiş tüketirseniz erken ölüm ihtimalini %17'ye kadar azaltabilirsiniz.

Beslenme düzeninizde yaptığınız sağlıklı değişiklikler erken ölüm ihtimalini %8-17 arasında azaltabilirsiniz. Bunun için çok büyük bir değişiklik yapmanıza gerek yok, tek yapmanız gereken günde bir porsiyon et yerine bir avuç kuruyemiş veya bir kaşık fıstık ezmesi yemek.


Ohio Üniversitesi'nden Dr. Mercedes Sotos-Prieto araştırmanın sonuçlarını şöyle açıklıyor: "İnsanların sağlıklı beslenmeleri için tek bir diyet planı izlemelerine gerek yok. Sağlıklı bir diyetin sırrı yüksek oranda meyve, sebze, tam tahıllı besinler, kuruyemiş ve baklagiller tüketirken düşük oranda kırmızı ve işlenmiş et, şeker, tatlandırılmış içecekler, beyaz pirinç ve un gibi fazla rafine edilmiş tahıllar tüketmek."


Ohio Üniversitesi'nin yürüttüğü araştırmada 30-55 yaş arası 48 bin kadın ile 40-75 yaş arası 26 bin erkek analiz edildi. Araştırmaya katılan kişiler başlangıçta bir anketi tamamladıktan sonra 12 yıl boyunca her 4 yılda bir anketi tekrarladı. Ankette katılımcılara belli yiyecekleri ne sıklıkla yedikleri soruldu ve cevaplar karşılaştırıldı.


Araştırma sonuçlarına göre insanların beslenme düzenindeki %20 iyileşme bile erken ölüm riskini %8 ila %17 arasında azaltıyor. Buna karşın beslenme alışkanlıkları kötüleşen insanların erken ölüm riskleri %6-12 oranında artış gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.