Günde sadece 1 avuç bile yeseniz yetiyor!

Günde sadece 1 avuç bile yeseniz yetiyor!

Magnezyum, hücrelere, kaslara ve vücudumuzda oluşan protein dengesini sağlamaya yardımcı olan önemli minerallerden biri

Sağlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmek için magnezyum eksikliği yaşanmamasına dikkat edilmelidir. Aksi taktirde magnezyum eksikliği ciddi sağlık sorunları ve hastalıkları beraberinde getirebilir. Vücudunuzda her gün yaşadığınız herhangi bir belirtinin magnezyum eksikliğine işaret edip etmediğini öğrenmek için birazdan vereceğimiz bilgileri mutlaka okuyun.


Vücuttaki en önemli makrominerallerden birisi olan magnezyumu kısa bir zaman öncesine kadar günlük besinlerden takviye etmek mümkün iken,  günümüz  değişen üretim koşulları ile birlikte besinlerdeki  magnezyum değerinde büyük oranda bir düşüş meydana gelmiş, bu durum da insan vücudunda magnezyum eksikliği sorununa yol açmıştır.

Magnezyum eksikliğinin neden olduğu sağlık sorunları arasında ise şunlar yer alıyor:


1- Kas Uyuşması:  Magnezyum eksikliği halinde kişide görülen semptomlardan birisi bacak çevresinde görülen bölgesel uyuşmalardır. Uyumadan önce tüketilecek magnezyum içeren ürünler bacakta oluşabilecek kasılmalara engelleyecek bir yöntem olarak tercih edilebilir.


2- Uyuşukluk:  Kendinizi sürekli yorgun hissediyor, enerjinizin çabuk tükendiğini düşünüyorsanız bu durumun sebebi magnezyum eksikliği olabilir. 


3 - Kabızlık: Sık görülen sindirim sorunlarından birisi olan kabızlık, magnezyum eksikliğine bağlı bir biçimde  ortaya çıkabilir. Tedavi için magnezyum içeren besinlerin tüketimi yapılmalıdır.


4- Tatlıya Düşkünlük: Magnezyum takviyesine ihtiyaç duyulması halinde vücuttan gelecek sinyallerden birisi de tatlıya düşkünlük olacaktır.’ Şekerim düştü’ şikayeti olan çoğu kişiye magnezyum eksikliği tanısı koyulabilmektedir.

 


5- Eklem Ağrısı: Sık sık eklem ağrısı sorunu yaşıyor ve bu durumun normal olmadığını düşünüyorsanız magnezyum takviyesi yapmanız tavsiye edilmektedir. Magnezyum içeren besinler ile sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz.

Magnezyum eksikliği hangi besinler ile giderilir?

Günlük alınması gereken magnezyum miktarı kadınlar için 280 mg, erkekler  için ise 350 mg olarak belirlenmiştir. Magnezyum eksikliğine bağlı sağlık sorunlarıyla karşılaşmanız halinde doktorunuza danışabilir, reçeteli ilaç kullanımı ile magnezyum takviyesi yapabilirsiniz.’ İlaç kullanmak istemiyorum, daha doğal yöntemler kullanmak istiyorum’ diyorsanız içeriğinde bol miktarda magnezyum içeren besinleri tercih edebilirsiniz.


Kuruyemiş:  Kaju, ceviz ve badem bol miktarda magnezyum içeren ürünlerdir, günde bir avuç tüketmeniz tavsiye edilir.


Meyve: Günde bir adet muz tüketimi ile günlük ihtiyacınız olan magnezyumu alabilirsiniz. Magnezyum  içeren diğer meyve türleri arasında erik, şeftali, avokado ve kayısı yer almaktadır.


Kakao: 100 gram bitter çikolata içinde 100 mg magnezyum yer alır, günlük tüketim yapabilirsiniz.


Baklagiller: Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek fasulye ve mercimek gibi magnezyum içeren besinleri yemek listenize ekleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.