Gündem'den Kısa Kısa

Gündem'den Kısa Kısa

15 HAZİRAN 2016 TÜRKİYE GÜNDEMİ

 

DOLAR-USD: 2.9340

AVRO-EURO: 3.2855

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.1405

 

ALTIN-GOLD: 121.3000

 

 

VAN'DA ZIRHLI POLİS ARACININ GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA: 6 YARALI

Van'ın Gevaş ilçesinde teröristlerin menfeze yerleştirdiği el yapımı patlayıcının, zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2'si ağır, 6 polis memuru yaralandı.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: SURİYE VE MUSUL'DA YENİ BİR OLUŞUMA TÜRKİYE ASLA İZİN VERMEYECEK

Başbakan Yıldırım, "Gerek Suriye'nin kuzey sınırında, gerekse Musul ve kuzeyinde ortaya konan bazı planlar var. Türkiye, asla ve asla oralarda yeni bir oluşuma izin vermeyecektir." dedi.

 

'SÖZLERİNİ TUTMADIKLARI İÇİN ÖRTBAS EDİYORLAR'

Avrupa Birliği Bakanı Çelik, vize muafiyeti konusunda 'Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere yanıt olarak, 'Türkiye'ye verdikleri sözü tutmadıklarının ortaya çıkmaması için örtbas ediyorlar' dedi.

 

BARANSU VE OPÇİN'E 75 YIL HAPİS İSTEMİ

"Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheli Mehmet Baransu ile firari şüpheli Tuncay Opçin'in 75 yıla, diğer şüpheliler Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'un da 52 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istendi.

 

‘ISLAK İMZA’ İÇİN BİLİRKİŞİLERE SORGU

“İrtica İle Mücadele Eylem Planı”ndaki ıslak imza için, “Dursun Çiçek’e ait” raporu veren 7 uzman hakkında soruşturma başlatıldı. Dönemin Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce de ifade verecek.

 

POLİTİKA

 

CB BAŞDANIŞMANI UÇUM: YENİ ANAYASA MECLİS'E ARALIK'TA GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum Ankara'da Bloomberg News'in sorularını yanıtladı. Uçum, Türkiye'nin 2016'nın büyük kısmını yeni anayasa üzerine çalışmalara harcayabileceğini ve yeni anayasanın Aralık'ta Meclis'e gelebileceğini söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN, YILDIRIM’IN ‘BAŞKANLIK’ ÇAĞRISINA YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘başkanlık’ için yaptığı çağrıya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “İki soru soracağım. Bir, Türkiye’de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz? İki, Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları ayrı kanunları var, böyle olsun mu olmasın mı?” dedi.

 

DEMİRTAŞ: AP, KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE RESMİ ARABULUCU OLMALI

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt sorununun çözümü ve savaş sürecinin durması sona ermesi için AP’ye resmi arabuluculuk çağrısı yaptı.

 

BAHÇELİ: BU DENSİZLİĞİ HOŞ GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde atılan mermi densizliktir. Bu densizliği hoş görmek mümkün değildir" dedi. Bahçeli ayrıca, "Türkiye'de cami avlularında kavga edilirse, namaz kılmayanlara da hayvan suçlaması getirilirse sorarım size birlikte nasıl yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

DÜNYA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN PUTİN'E KUTLAMA MESAJI

Sputnik’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Haziran’da kutlanan Rusya Günü nedeniyle Putin’e hitaben yazdığı mektupta, “Türk halkı adına tüm Rus halkının Rusya Günü’nü kutluyorum. Ayrıca Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

AB'NİN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ HANSJÖRG HABER 'İSTİFA ETTİ'

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye Büyükelçisi Hansjörg Haber'in herhangi bir gerekçe göstermeden görevinden istifa ettiği belirtildi.

 

ENERJİDE GANA'YA YATIRIM SİNYALİ

Gana Ulusal Petrol Şirketi Üst Yöneticisi Mould,"Gana'da daha fazla şirketin yatırım yapmasını istiyoruz. Birkaç Türk şirketiyle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz." dedi.

 

PARİS SOKAKLARI KARIŞTI

Fransa'nın başkenti Paris'te, sendikaların çağrısıyla yapılan düzenlenen yürüyüş sırasında göstericilerle polis arasında çıkan olaylarda 11 kişi yaralandı, 15 kişi gözaltına alındı.

 

EKONOMİ

 

SANAYİDE CİROLAR DÜŞTÜ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciro endeksi 2016 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 azaldı.

 

KARŞILIKSIZ ÇEKE YENİDEN HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

Yılın ilk dört ayında 8.4 milyar TL’lik çekin karşılıksız çıkmasının ardından 2012 yılında kaldırılan ‘karşılıksız çeke hapis cezası’ düzenlemesi yeniden gündeme geldi.

 

BANK OF BAHRAİN AND KUWAİT TÜRKİYE’DE

Bahreyn’in bireysel ve ticari bankacılıktaki lider bankası BBK (Bank of Bahrain and Kuwait), Türkiye’deki ilk temsilciliğini ticaret ve finans merkezi İstanbul’da açtı. 

 

MOODY'S'TEN BANK ASYA AÇIKLAMASI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Bank Asya'nın iyi bir kurum tarafından alınması durumunda bankaya olan güvenin yeniden sağlanabileceğini açıkladı.

 

SPOR 

ARJANTİN 38-66 TÜRKİYE

Basketbolda Kadınlar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu’nda Türkiye, ilk maçında Arjantin’i 66-38 yendi.

 

'BU SENEDEN DAHA İYİ OLACAĞIZ'

Spor Toto Basketbol Ligi'nde sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, gelecek sezon daha iyi bir performans ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.