Gündem'den Kısa Kısa Haber Başlıkları!

Gündem'den Kısa Kısa Haber Başlıkları!

TÜRKİYE GÜNDEMİ 20 MAYIS 2016

 

DOLAR-USD: 2.9960AVRO-EURO: 3.3605İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.3765ALTIN-GOLD: 120.3000

 

 

NUSAYBİN’DE ASKERE PKK’DAN BOMBALI TUZAK: 3 ŞEHİT, 7 YARALI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 asker şehit düştü, 7 asker yaralandı.

 

GENELKURMAY'DAN DÜŞEN HELİKOPTERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Genelkurmay, Çukurca'da düşen askeri helikopterin, terörist unsurlarca füze olabileceği değerlendirilen hava savunma silahıyla vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varıldığını açıkladı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AB'YE MESAJ

19 Mayıs kutlamaları kapsamında Külliye'de kabul ettiği gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce vize şartı olarak terörle mücadele kanununda değişiklik isteyen AB'ye rest çekerek, "Şu anda Avrupa'nın 'Şu kadar verelim' şeyleri ile ben bu kadar ilgilenmiyorum. Verseler de vermeseler de ben ilgilenmiyorum. O para bütçemize girmeyecek" mesajı verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ'DE GENEL BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğini açıkladı.

 

BİNALİ YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

AK Parti’nin yeni genel başkan ve Başbakan adayı Binali Yıldırım, teröre karşı tavizsiz mücadele mesajı verdi, "Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını milletimizin gündeminde çıkaracağız" dedi.

 

CHP'NİN 19 MAYIS YÜRÜYÜŞÜ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partili gençlerle birlikte Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüdü. Valilik yürüyüşe terör saldırısı ihbarları nedeniyle izin vermediğini açıklamıştı. Ancak güzergâhın değişmesiyle, polis yürüyüşe izin verdi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AB ÜLKELERİNDEN VİZE SERBESTİSİNE FREN

AB ülkeleri Türkiye dâhil bazı ülkelere tanınması planlanan vize serbestisinin gerekli durumlarda acilen askıya alınmasını öngören mekanizma konusunda uzlaştı.

 

JENS STOLTENBERG: TÜRKİYE, DAEŞ’İN ŞİDDETİNDEN EN FAZLA ETKİLENEN NATO ÜLKESİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Müttefikimiz Türkiye, DAEŞ’in şiddetinden ve ortaya çıkardığı karışıklıktan en fazla etkilenen NATO ülkesi." dedi.

 

MISIR HAVACILIK BAKANI: DÜŞEN UÇAĞA TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ DAHA YÜKSEK

Mısır Havacılık Bakanı Şerif Fathi, Paris-Kahire seferini yaparken Akdeniz'de düşen Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait yolcu uçağının "terör saldırısı sonucu düşme ihtimalinin, teknik bir arıza nedeniyle düşme ihtimalinden daha yüksek" olduğunu söyledi..

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

YURT DIŞINA AÇILACAK İŞLETMELERE 60 BİN DOLAR DESTEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, teknolojik faaliyetlerde bulunan işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla, işletme başına 60 bin dolar destek verileceğini bildirdi.

 

İLK 5 BANKANIN YAKIN İZLEMEDEKİ KREDİLERİ 9 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Türkiye'nin en büyük 5 bankasında ikinci grup ya da yakın izlemedeki krediler ilk çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 50 artarak 9 milyar dolara ulaştı. İkinci grup kredilerin ilk 5 bankanın toplam kredilerinin içindeki payı bahsedilen dönemde 90 baz puan yükselerek yüzde 3.6'ya ulaştı.

 

RUSYA, BİR ÜRÜNÜ DAHA YASAKLADI

Uçak krizi sonrası, Türkiye'den ithal ettiği narenciye, nar ve biber gibi çok sayıda ürüne yasak getiren Rusya, son olarak kabak ve bal kabağı ithalatını durdurdu.

 

RUS DEVİNDEN FLAŞ TÜRKİYE KARARI

Rusya’da 1,3 milyar doları bulan cirosuyla ilaç sanayinin en büyük şirketi olan “R-farm”,Türkiye’de planladığı yatırımı askıya aldığını açıkladı.

 

VESTEL CİROSUNU YÜZDE 24 ARTIRDI

Vestel Şirketler Grubu'nun konsolide cirosu, 2016'nın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 arttı.

 

İZMİR’DEN YUNAN ADALARINA GİTMEK ARTIK DAHA KOLAY

Dentur Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, 1 Temmuz’dan itibaren İzmir Seferihisar - Sığacık Teos Marina’dan,  Yunan adalarına gitmek için seferlere başlayacaklarını söyledi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

VODAFONE ARENA'DA ŞAMPİYONLUK COŞKUSU

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda mutlu sona ulaşan Beşiktaş, şampiyonluğunu kutluyor. Beşiktaş Vodafone Arena'da şampiyonluk kupasını kaldırdı.

 

SİVASSPOR 2-2 FENERBAHÇE

Spor Toto Süper Lig'in son haftası olan 34. haftasında Medicana Sivasspor sahasındaFenerbahçe ile 2-2 berabere gitti. Bu sonucun ardından Medicana Sivasspor Süper Lig'e veda etti.

 

GALATASARAY 6-0 KAZANDI ANCAK YETMEDİ

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Galatasaray evinde Kayserispor'u 6-0 gibi büyük bir farkla mağlup etti. Ancak 5.'lik için yarıştığı Osmanlıspor'un evinde Akhisar Belediye'yi 1-0' yenmesiyle sarı kırmızılılar sezonu 6. sırada bitirdi.

 

ANADOLU EFES, ANTEP’TE TURLADI

Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off serisi 2.maçında Anadolu Efes deplasmanda Royal Halı Gaziantep’i 73-64 mağlup ederek seriyi 2-0’a getirdi ve yarı finale yükseldi.

 

BANVİT 73-86 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ

Spor Toto Türkiye Ligi’nde Play-Off çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka Doğuş, Banvit’i deplasmanda da 86-73 yenerek seriyi 2-0 getirdi ve yarı finale yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.