Gündemden Kısa Kısa Haber Başlıkları 15.10.2016

Gündemden Kısa Kısa Haber Başlıkları 15.10.2016

Türkiye Gündemi 15.10.2016

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         15.10.2016
 
DOLAR-USD: 3.0830
AVRO-EURO: 3.3965
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 3.7650
ALTIN-GOLD: 124.4500
 
 
5 İLDE ASKERE SALDIRI: 4 ŞEHİT
Terör örgütü PKK; Hakkâri, Van, Adıyaman, Mardin ve Bitlis'te askeri hedef aldı. Mardin ve Hakkâri’deki saldırılarda 4 asker şehit oldu.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İDAMA EVET DERİM
Konya'da toplu açılış töreninde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon güçlerine, üçüncü darbe söylentilerine çok sert çıktı. İdamı ve başkanlık konusunda halk isterse olur diyen Erdoğan, Musul operasyonu içinse, 'koalisyonda olmakta kararlıyız yoksa B planımız devreye girer' dedi.
 
BAKAN MÜEZZİNOĞLU: KAMUYA ALIMLAR DONDURULDU
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Mehmet Müezzinoğlu, 400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezununun alımı ile ilgili soruya "Kamuya alımları belirli bir süre durdurduk" şeklinde yanıt verdi.
 
YARGIDA BYLOCK OPERASYONU: 189 HÂKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 189 hâkim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkardı. Hâkim ve savcıların, şifreli mesajlaşma sistemi ByLock'u kullandıkları iddia ediliyor.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRELİM, SORUNLARI BİTİRELİM
Başbakan Yıldırım, İzmir'de katıldığı toplu açılış töreninde, "İstikrarı sürekli hale getirmek için tek başına iktidar sağlayacak bir sisteme ihtiyaç var. Bu da başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemini getirelim, sorunları bitirelim." dedi.
 
'2017 BAŞINDA SANDIĞI GÖRÜRÜZ'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti ile MHP'nin anlaşması durumunda 2017 başında başkanlık referandumu için sandığa gidilebileceğini bildirdi.
 
CHP’Lİ LEVENT GÖK’TEN MHP’YE: 330 İÇİN DESTEK OLACAK MISINIZ?
“Başkanlık sistemi tartışmasını başlatan MHP, bu tartışmayı bitirmek yükümlülüğü var” diyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şöyle sordu: “Hükümete 330'a ulaşacak sayıda destek olacak mı olmayacak mı?”
 
DEMİRTAŞ'TAN SYRIZA KONGRESİNDE ‘OMUZ OMUZA MÜCADELE’ MESAJI
Yunanistan iktidarındaki en büyük ortağı olan SYRIZA’nın kongresinde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Faşizme ve sömürüye karşı direniş cephesini sınır tanımaksızın birlikte inşa edelim” dedi.
 
MHP'Lİ BÜYÜKATAMAN: CHP DON LASTİĞİ, CHE SERSERİ
CHP Sözcüsü Böke'nin MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Saray'ın yedek lastiği" demesinin ardından MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan sert bir açıklama geldi. Büyükataman CHP'nin PKK'nın don lastiği olduğunu söyledi.

 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
KREMLİN'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul temaslarında 'hava savunma sistemi' konusu konuşulmuştu. Kremlin Sözcüsü konuyla ilgili konuştu. 'Rusya Türkiye'ye hava savunma sistemi tedarik edebilir' dedi.
 
KRİTİK SURİYE TOPLANTISI BUGÜN
İsviçre, bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Türkiye, ABD, Rusya, Suudi Arabistan dışişleri bakanları bir araya gelip Suriye için yeni çözüm yollarını konuşacak. Toplantıya İran ve Katar da davet edildi.
 
IRAK'TAN TÜRKİYE'YE TEHLİKELİ MESAJ
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye’nin Irak’ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini öne sürdü ve “Bütün seçenekler önümüzde. Hiç kimse bu seçenekleri sınırlayamaz” dedi.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
ÇİFTÇİYE MAZOT MÜJDESİ
Milli Tarım Projesi'nin tanıtımında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Çiftçinin kullandığı mazotunun yarısı kendinden yarısı bizden. Bol bol ekin, Allah bin bereket versin" dedi.
 
SPK VE BDDK BİNALARININ TEMELİ BUGÜN ATILIYOR
Ataşehir'de yükselen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) kamu finansmanı fiziki altyapısında ilk temel Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle bugün atılıyor.
 
7.5 MİLYON KİRALIK İŞÇİ ALINABİLECEK
Kamuoyunda ‘kiralık işçi yasası’ olarak adlandırılan düzenleme yürürlüğe girdi. Böylece, sayıları 1.5 milyona ulaşan KOBİ’ler sürekli işçi çalıştırmak yerine, yoğun oldukları dönemlerde 7.5 milyon kişiye kadar geçici işçi çalıştırabilecek.
 
KAREKODLA GÜVEN ARTTI, ELEKTRONİK ÇEK ÇALIŞMASI BAŞLADI
Yeni yıl ile birlikte uygulamaya girecek olan karekodlu çek uygulaması tanıtılmaya başlandı. Karekodlu çekle daha güvenli ticaretin sağlanması hedeflenirken, bir sonraki aşama olarak da elektronik çek çalışmalarına başlanıyor.
 
ENERJİSA RÜZGÂR VE GÜNEŞ ENERJİSİNE GÖZ KIRPIYOR
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, yeni yatırımlar için yol haritalarını halka arzdan sonra çizeceklerini söyledi.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
FENERBAHÇE 67-66 BROSE BAMBERG
Fenerbahçe Avrupa Ligi 2016-2017 sezonunun ilk maçında Alman temsilcisi Brose Bamberg'i 67-66 mağlup etti.
 
ANADOLU EFES TEK SAYI FARKLA MAĞLUP OLDU
Anadolu Efes, Basketbol THY Avrupa Ligi 2016-2017 sezonunun ilk maçında deplasmanda İspanya'nın Baskonia takımına 85-84 yenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.