Gündem'den Kısa Kısa Haber Başlıkları

Gündem'den Kısa Kısa Haber Başlıkları

16 HAZİRAN 2016 TÜRKİYE GÜNDEMİ

 

DOLAR-USD: 2.9270

AVRO-EURO: 3.2880

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.1540

 

ALTIN-GOLD: 120.8000

 

 

İSTANBUL ARNAVUTKÖY'DEKİ ÇATIŞMADA YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

İstanbul Arnavutköy'de, uyuşturucu satıcılarına yönelik denetim yapan polis ekibine düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru şehit oldu. Saldırının ardından çıkan çatışmada, saldırgan ölü ele geçirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TERÖRİSTE KİMLİĞİNE, SÖYLEMİNE BAKMAKSIZIN TAVIR KOYALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünyaya seslenerek diyorum ki gelin insanlığımıza hep beraber sahip çıkalım. Teröriste, kimliğine, söylemine, kökenine, inancına bakmaksızın tavır koyalım." dedi. Öte yandan, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov da iftar yemeğine katıldı.

 

GAZETECİ HAKKI DEVRİM VEFAT ETTİ

Gazeteci Hakkı Devrim, 87 yaşında vefat etti. Devrim'in cenazesi, Bugün öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos'taki aile mezarlığına defnedilecek.

 

POLİTİKA

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: KİMSE TÜRKİYE'YE İSTİKAMET GÖSTEREMEYECEKTİR

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'yi kimse, hangi siyasi manevrayı yaparsa yapsın, asla ve asla hizaya sokamayacak, Türkiye'ye ayar veremeyecek, Türkiye’ye istikamet gösteremeyecektir." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU VE DEMİRTAŞ'IN FEZLEKELERİ SAVCILIKTA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve CHP Ankara Milletvekili Gök hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçlarını içeren toplam 11 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

 

'İŞSİZLİK ORANINI ÇİVİYLE ÇAKTILAR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "2002 yılından önce yüzde 10'un altında bulunan işsizlik oranını, 14 yıllık AKP iktidarı, çift hanelere çiviyle çaktı" ifadesini kullandı.

 

HDP EŞ GENEL BAŞKANI FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN EVİNDE POLİS ARAMASI

İstanbul düzenlenen terör operasyonu kapsamında bir zanlıyı gözaltına almak isteyen polis HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın evinde arama yaptı.

 

MHP’Lİ YALÇIN: ÇAĞRI HEYETİ’NİN OLAĞANÜSTÜ KONGRE TOPLAMA GİRİŞİMİ HÜKÜMSÜZDÜR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ’Çağrı Heyeti’nin çağrısıyla 19 Haziran’da toplanacağı ilan edilen kongrenin hükümsüz olduğunu savunarak, "Genel Merkez karar organları Genel Başkan, MYK ve MDK’dır. Çağrı Heyeti tüzüğümüze göre bir karar organı değildir" dedi.Yalçın, Bahçeli'nin istifa edeceği ya da aday olmayacağı yönündeki iddiaları ise yalanladı.

 

 

DÜNYA

RUSYA'DAN ERDOĞAN'IN MEKTUBUNA YANIT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubuna Rusya'dan yanıt geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, "Türkiye ile yeniden iyi ilişkiler istiyoruz ancak Ankara'nın atması gereken adımlar var" dedi.

 

AB KOMİSYONU VİZE MUAFİYETİ İÇİN ARA RAPORU YAYINLADI

AB Komisyonu'nun raporunda Türkiye'den Yunanistan'a geçen günlük sığınmacı sayısının dramatik şekilde düştüğü belirtilirken, 72 kriterden 65'inin yerine getirildiği kaydedildi

 

FED FAİZ ORANINI DEĞİŞTİRMEDİ

Fed, politika faizini, iş gücü piyasasındaki yavaşlamayı gerekçe göstererek beklendiği gibi sabit tuttu. Fed, bu yıla ilişkin 25 baz puanlık iki faiz artış beklentisini ise değiştirmedi.

 

PANAMA BELGELERİ SIZINTISINDA BİR BİLGİSAYAR UZMANI GÖZALTINA ALINDI

Panama merkezli off-shore şirketi Mossack Fonseca'da çalışan bir bilgisayar uzmanı, çok sayıda gizli belgeyi sızdırdığı iddiaları üzerine İsviçre'nin Cenevre kentinde gözaltına alındı.

 

EKONOMİ

 

İŞSİZLİK 7 AYIN EN DÜŞÜĞÜNDE

İşsizlik oranı mart döneminde yüzde 10.1'e geriledi. Böylelikle Ağustos 2015'ten bu yana en düşük işsizlik rakamı kaydedildi. 

 

BAKAN AÇIKLADI: KARŞILIKSIZ ÇEKE CEZA GELİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çekin dolandırıcılık ve hırsızlık aracı olarak kullanılmasının hapis cezası gerektiren bir suç olduğunu belirterek, "Meclis tatile girmeden önce herhalde bu çalışma bitirilir" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ MARKASI THY

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in araştırmasına göre, Türk Hava Yolları (THY) 2,4 milyar doları aşan değeriyle Türkiye'nin "en değerli markası" oldu.

 

YILDIZ HOLDİNG, AZMÜSEBAT ÇELİK'İ DEVRALDI

Rekabet Kurulu, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Derby ve Tokai gibi markaların üreticisi Azmüsebat Çelik’in Yıldız Holding tarafından devralınmasına onay verildiğini duyurdu.

 

ECZACIBAŞI BİYOTEKNOLOJİK İLAÇ İÇİN ZYDUS İLE ANLAŞTI

Biyoteknolojik ilaç alanında dünya devi Baxalta ile geçtiğimiz aylarda ortak şirket kuran Eczacıbaşı, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından Zydus Cadila ile de biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye’de pazara verilmesi konusunda anlaşma imzaladı.

 

SPOR

 

TÜRKİYE: 72 - KAMERUN: 46

2016 FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde gruptaki ikinci maçında Kamerun’u 72-46'lık skorla mağlup eden A Milli Kadın Takımımız, grup lideri olarak çeyrek finale yükseldi.

 

BEŞİKTAŞ İSMAİL KÖYBAŞI İLE SÖZLEŞME İMZALADI

İsmail Köybaşı Beşiktaş’ta kaldı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman milli oyuncu ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.