Gündemden kısa kısa haber başlıkları

Gündemden kısa kısa haber başlıkları

TÜRKİYE GÜNDEMİ 18.10.2016

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         18.10.2016
 
DOLAR-USD: 3.1000
AVRO-EURO: 3.4100
İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 3.7700
ALTIN-GOLD: 125.1500
 
 
TUNCELİ'DE TERÖR OPERASYONU: 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Tunceli'deki Kutudere vadisindeki operasyonda PKK'lı 10 terörist öldürüldü, 1 asker yaralandı.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MUSUL'DA OPERASYONDA DA MASADA DA OLACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul operasyonu hakkında, "Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda doğabilecek neticelerden sorumlu değiliz. Operasyonda da masada da olacağız." dedi.
 
HÜKÜMETTEN MUSUL OPERASYONU AÇIKLAMASI: B VE C PLANLARI DA VAR... 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "Musul meselesi önemle, dikkatle takip edilmektedir. Türkiye bu harekâtın içinde nasıl yer alacağını ilgili taraflara anlatmıştır. Türkiye'nin Musul konusunda B ve C planları da vardır. Bir takım etnik siyasetin hakim olmaması için duruyoruz. B ve C planlarımız var ama ortalık yerde konuşacak değiliz" dedi. 
 
3 İSME FETÖ'DEN YAKALAMA KARARI
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kapatılan Today's Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, eski STV spikeri Şemseddin Efe ve kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarı Abdülkerim Balcı hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçundan yakalama kararı çıkarılması istendi.
 
BAŞKENTTE UMUMA AÇIK YERLERDEKİ EYLEMLERE GEÇİCİ YASAK
Ankara Valiliği tarafından umuma açık alanlarda toplantı, gösteri ve yürüyüşlere 30 Kasım'a kadar yasak getirildi.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
BAŞBAKAN YILDIRIM İLE BAHÇELİ'NİN 'BAŞKANLIK' ZİRVESİ
Partisinin grup toplantısında 'başkanlık' tartışmalarını yeniden açan MHP lideri Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Zirvede, anayasa değişikliği ve Musul ile gündemdeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.
 
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ: TÜRKİYE ACİLEN IRAK'TAKİ GELİŞMELERE MÜDAHİL OLMALI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin acilen Irak merkezi hükümetiyle, uluslararası aktörlerle bir anlaşmaya vararak, buradaki gelişmelere müdahil olması gerektiğini söyledi.
 
GÜRSEL TEKİN: İKİ CİHAN BİR ARAYA GELSE BU ÜLKEDE BAŞKANLIK OLMAZ
CHP İstanbul Milletvekili Tekin, "Benim kişisel düşüncem, iki cihan bir araya gelse bu ülkede başkanlık sistemi olmaz'' dedi.
 
DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   
 
MESUD BARZANİ'DEN MUSUL OPERASYONU AÇIKLAMASI
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, ”Peşmerge Musul'da DAEŞ’a öldürücü darbe vurdu” dedi. Barzani ayrıca, "Musul'da hiçbir intikam davranışına izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı. Barzani, Türkiye ile ilgili olarak da 'Bağdat ile Ankara arasında uzlaşı olması gerektiğini düşünüyoruz' diye konuştu.
 
SAVCI BHARARA: ZARRAB'IN TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ
ABD'li Başsavcı Preet Bharara, Reza Zarrab'ın iddianamenin reddedilmesi için yaptığı başvurunun hâkim tarafından geri çevrildiğini belirtti.
 
EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______
 
TEMMUZDA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 10.7 OLDU
Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre 0,9 puan artışla yüzde 10,7 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 354 bin kişi artarak 3 milyon 324 bin kişi oldu.
 
BÜYÜME BÜTÇESİ
Hükümet, 2017 bütçesinin odağına, yüzde 4.4 olan büyüme hedefini koydu. Kamu 60 binin üzerinde personel alımı yapacak. Yatırımlar 78 milyar liraya çıkarken, reel sektöre 32.4 milyar TL destek sağlanacak
 
BTK’YI GÜNEY KORİDOR’A BAĞLAYACAK YENİ HAT GELİYOR
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü- Tiflis- Kars (BTK) demiryolu hattını Nahcıvan üzerinden Güney Koridor’a bağlayacak yeni bir hattın çalışmalarına başlandığını bildirdi.
 
İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI EN FAZLA DEĞERLENEN İLÇE ÜSKÜDAR OLDU
TSKB Gayrimenkul'ün raporuna göre, İstanbul'da son bir yılda markalı sıfır konutlarda en yüksek değer artışı yaklaşık yüzde 33 ile Üsküdar'da görülürken, Bakırköy'de yüzde 32, Ataşehir ve Zeytinburnu'nda ise ortalama yüzde 25 artış yaşandı
 
1.4 MİLYARLIK TURKCELL ‘KULE’Sİ
İletişim operatörü Turkcell’in iştiraki Global Tower’ın halka açılmasına geri sayım başlarken, işlem görmesi beklenen fiyat aralığı belli oldu. Şirketten yapılan açıklamada şirketin halka arzında fiyat aralığı 3.82 TL – 4.46 TL olarak belirlendi.
 
ABDİ İBRAHİM İLAÇ, KAZAKİSTAN’DA ÜRETİME BAŞLADI
Yurtiçi ve yurtdışında yatırımlarını hızlandıran Abdi İbrahim, İstanbul’da kurduğu AbdiBio üretim tesisleri ve Cezayir’deki fabrikasında da yeni yılda üretime başlayacak. Şirket, Türkiye’de insülin üretimini de gerçekleştirmek istiyor.
 
TASARIM DÜNYASI İSTANBUL'DA BULUŞACAK
Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde, Arçelik, Ford Otosan, Seranit Grup ve Şişecam stratejik ortaklığında düzenlenecek Türkiye Tasarım Haftası (Design Week Turkey) 19 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak.
 
SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                
 
FENERBAHÇE 76-62 İSTANBUL BBSK
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nü 76-62 mağlup etti ve bu sezon ligdeki ilk galibiyetini elde etti.
 
ANADOLU EFES 109-60 TED ANKARA KOLEJLİLER
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 2. hafta maçında Anadolu Efes, TED Ankara Kolejliler'i 49 sayı farkla 109-60 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.