Gündemden Kısa Kısa Haber Başlıkları

Gündemden Kısa Kısa Haber Başlıkları

30 Nisan 2016 Türkiye gündeminden kısa haber başlıkları.

TÜRKİYE GÜNDEMİ   30.04.2016

DOLAR-USD: 2.7970AVRO-EURO: 3.2050İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.0940ALTIN-GOLD: 115.75000

 

ŞIRNAK'TA 272 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 272'ye yükseldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TARİHİMİZİ 1919'DAN BAŞLATAN TARİH ANLAYIŞINI REDDEDİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Kut-ül Amare zaferin 100. yılı programında konuştu. Cumhurbaşkanı konuşmasında ,'Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum" dedi.

DİNK CİNAYETİNE İLİŞKİN YENİ İDDİANAME HAZIRLANDI

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Özkılınç’ın “Bulmak için görev aldığı” kamu görevlilerini kayırıp, tam tersine kasıtla; tespit edilmelerine engel olduğu iddia edildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

ÇELİK: TEŞKİLATLARLA İLGİLİ YETKİ MKYK'YA GEÇTİ

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, teşkilatlarla ilgili Genel Başkan’da olan yetkinin yeniden MKYK’ya geçtiğini söyledi. AK Parti’de teşkilatlarla ilgili yetki Recep Tayyip Erdoğan döneminde MKYK’dan alınarak Genel Başkan’a verilmişti.

‘SİYASETTE KULLANILAN DİL KADINLARI RAHATSIZ EDİYOR’

İstanbul’da kadın sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette kullanılan dilin kadınları rahatsız ettiğine vurgu yaparak, kadınlardan siyasette daha centilmen bir dil kullanılmasına yönelik talep aldıklarını dile getirdi.

MAHKEME MHP'DE KURULTAY SÜRECİNİ TEDBİREN DURDURDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, MHP'deki olağanüstü kongre süreciyle ilgili, "Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi, kongre çağrısı da dâhil bütün işlemleri ihtiyati̇ tedbir yoluyla durdurmuştur" dedi.

BAHÇELİ: GAZİ MECLİS'İ TAYLAND MECLİSİ'NE ÇEVİRMEK KİMSENİN HAKKI DEĞİL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Böyle Gazi Meclisi Tayland meclisine çevirmeye kimsenin hakkı olmasa gerekir." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

VİZE MUAFİYETİ İÇİN ‘EL FRENİ’ ÖNERİSİNE AB KOMİSYONU’NDAN RET

Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşması çerçevesinde Türk vatandaşlarına Schengen ülkelerinde vize serbestisi sağlanmasına ilişkin tartışmalar, Almanya ve Fransa’nın gündeme getirdiği ‘el freni’ önerisi AB Komisyonu tarafından reddedildi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV'DAN SERT AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergej Lavrov, İsveç'in son zamanlarda NATO ile yakınlaşmasına dikkat çekerek, "Eğer İsveç NATO'ya katılırsa biz de harekete geçeriz" dedi.

ABD VE RUSYA SURİYE KONUSUNDA ANLAŞTI

Reuters'in Rus haber ajansı TASS'a dayandırdığı habere göre; Suriye'de Halep ve çevresinde artan çatışmaların Suriye'deki ateşkesi tehdit etmesi üzerine, ABD ve Rusya silahları susturmak üzere birlikte çalışma kararı aldığı belirtildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

İHRACAT YÜZDE 2,3 ARTTI

Türkiye'nin ihracatı, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 artarak 12 milyar 811 milyon dolar, ithalatı ise yüzde 5,2 azalarak 17 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleşti.

TURİZM GELİRLERİ YÜZDE 16 AZALDI

Yılın ilk çeyreğinde, Türkiye'nin turizm geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,5 azalarak 4 milyar dolara geriledi.

ŞEKERBANK HİSSELERİNİ GERİ ALDI

Şekerbank'ın icradan hisse satışı ihalesi dün gerçekleşti. İhalede hisseleri 175 milyon TL ile Şekerbank geri aldı. Böylece Vakıfbank da Şekerbank'tan alacağı olan parayı almış oldu.

TURKCELL'İN KÂRI YÜZDE 298 ARTTI

Turkcell ilk çeyrek net kârı artan FAVÖK, azalan kur farkı gideri ve vergi giderlerinin etkisi ile geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 298 artarak 563 milyon lira oldu.

EN BEĞENİLEN ŞİRKETLER BELİRLENDİ

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri 2015 araştırmasında ilk 3 sırayı Koç Holding, Turkcell ve Arçelik paylaştı. Bankacılık, bireysel emeklilik, leasing ve aracı kurumlarda ise Garanti seçildi.

TOBB BAŞKANI: 'SİGORTA ACENTELERİ ÖLDÜ, FATİHA OKUYAN YOK'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, trafik sigortalarında acentelerin komisyonun yüzde 1’e kadar düşürüldüğünü, acenteler olarak trafik ve kasko sigortasına sıkışıp kaldıklarını ifade ederek, "Öldük, arkamızdan Fatiha okuyan yok” diye konuştu.

GÜNEŞ ENERJİSİNDE TÜRKİYE ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GELEBİLİR

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirilmesiyle Türkiye'nin bölgede üretim üssü haline gelebileceğini bildirdi.

PEYMAN SATILIYOR

Esas Holding’in iştiraklerinden Peyman Kuruyemiş, yatırım fonu Bridgepoint Group’a 110 milyon dolara satılıyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BURSASPOR 1-1 GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig 31. hafta mücadelesinde Bursaspor evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.

VAKIFBANK 3-2 GALATASARAY DAİKİN

Bayanlar Voleybol 1. Ligi Final Etabı 2. devre maçında VakıfBank, Galatasaray Daikin’i 3 -2 yendi.

FENERBAHÇE GRUNDİG 3-1 ECZACIBAŞI VİTRA

Fenerbahçe Grundig Voleybol Ligi Final Etabı 2.Devre 2.maçında Eczacıbaşı VitrA’yı 3-1 yendi.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

www.interpress.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.