Gündem'den Kısa Kısa Haber Başlıkları

Gündem'den Kısa Kısa Haber Başlıkları

17 Mayıs 2016 Türkiye Gündeminden kısa kısa haber başlıkları

 

DOLAR-USD: 2.9745AVRO-EURO: 3.3715İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.2830ALTIN-GOLD: 121.9500

 

 

İKİ UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit düştü. Kars'ta da, bir önceki hafta terör örgütü PKK'ya dönük düzenlenen operasyon sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve hastaneye kaldırılan uzman çavuş şehit oldu.

 

GENELKURMAY’DAN ‘ANITKABİR TEHDİDİ’NE KARŞI HAMLE

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir'i, tehditlerin "Atatürk'ü anmayı engelleyemeyeceği" görüşü ile 19 Mayıs'ta 22.00'ye kadar halka açma kararı aldı.

 

EMNİYET, 81 İLİ 19 MAYIS'TA IŞİD'E KARŞI UYARDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Perşembe günü terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel terör saldırılarına ilişkin, 81 ilin emniyet müdürlüklerini uyardı.

 

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL DAVASININ GEREKÇELİ KARARI AÇIKLANDI

Can Dündar ve Erdem Gül'ün hapis cezasına çarptırıldıkları davanın gerekçeli kararında, "ihlal" kararı veren Anayasa Mahkemesi'nin, "sonuca yönelik değerlendirme yaparak yetkisini aştığı" belirtildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ'DE İLK YOKLAMADA BİNALİ YILDIRIM ÖNE ÇIKTI

AK Parti'de dün 81 ilin yöneticileri arasında genel başkanlık konusunda yoklama yapıldı. 329 kişinin katıldığı toplantıda "Genel Başkan olarak kimi görmek istiyorsunuz?" diye soruldu. Büyük çoğunluk Binali Yıldırım'ın ismini yazdı.

 

AKP'DEN 'ERKEN SEÇİM' AÇIKLAMASI

AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, erken seçim istemediklerini belirterek, "Toplumsal talep olarak, ekonomik, sosyal ve siyasi açılardan seçimi gerekli kılacak hiçbir neden yok" dedi.

 

GÜRSEL TEKİN'DEN HİSARCIKLIOĞLU'NA 'AÇIKLADIĞIMDA TÜRKİYE ŞAŞIRACAK' RESTİ

CHP'li Gürsel Tekin'in, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun, Erdoğan'ı kastederek "Bizi bu zalimlerden kurtarın" dediğini açıklamasının ardından başlayan polemik devam ediyor. Hisarcıklıoğlu'nun 'dava açabilirim' sözlerine rest çeken Tekin, "Davayı açtığı zaman şahitlerim vardır. O şahitlere de Türkiye şaşıracaktır" dedi.

 

TUTUKLANIRSAK, CEZAEVİNDEN GELİŞECEK MUHALEFETİ GÖĞÜSLEYEMEZLER’

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “AKP içindeki kavgalara bakıldığında 330’u bulacakları da şüpheli” dedi; dokunulmazlıkların kaldırılması ve olası tutuklanmaları durumunda ise iktidarın “cezaevinden gelişecek bir muhalefeti göğüsleyemeyeceğini” söyledi.

 

HİÇ YARDIM GÖRMEDİK

MHP Genel Başkanı Bahçeli, olağanüstü kongre mücadelesi sürecinde MHP’nin özellikle hukuki bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten destek aldığı iddialarını reddederek, “Erdoğan veya AKP’nin bir yöneticisi MHP’yi zor sever gibi geliyor bana” dedi.

 

 

 

 

 

ÇAĞRI HEYETİ'NDEN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY AÇIKLAMASI

Olağanüstü kurultayı toplaması için görevlendirilen Çağrı Heyeti'nce, Yargıtay’ın kararını açıklamasının ardından, aynı gündem ile yeni bir tarih ve saat belirlenerek, olağanüstü kurultayın yapılmasının sağlanacağı duyuruldu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA, ERMENİ SOYKIRIMI ÖNERGESİNİ OYLAYACAK

Almanya Federal Meclisi’nin web sitesinde, 101 yıl önce Ermeniler ve diğer Hıristiyan azınlıkların soykırımının anılmasına ilişkin önergenin 2 Haziran’da görüşüleceği açıklandı.

 

ABD LİBYA HÜKÜMETİNİ SİLAHLANDIRMAYA HAZIR

ABD ve diğer dünya güçleri, IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) karşı mücadelesine destek vermek için Libya'daki birlik hükümetine silah yardımı yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

İŞSİZLİK DÜŞÜŞE GEÇTİ

Türkiye'de işsizlik oranı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puan azalarak yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 2 bin kişi azalarak 3 milyon 224 bin kişi oldu.

 

  1. ULUSLARARASI EKONOMİ, FİNANS VE ENERJİ KONGRESİ BAŞLADI

Hoca Ahmet Yesevi'nin vefatının 850. yıl dönümü anısına düzenlenen 2. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Enerji Kongresi (EFE'2016) başladı.

 

RUSYA YASAKTAN VAZGEÇTİ

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi “Rosselhoznadzor”, 16 Mayıs Pazartesi günü Türkiye’den tüm tarım ürünleri ithalatını yasaklama kararından vazgeçtiğini açıkladı. Rus tarım kurumu sadece zararlı haşere içerdiği için bal kabağı ve kabağın 19 Mayıs tarihinden itibaren geçici olarak yasak ürün listesine ekleneceğini bildirdi.

 

TEMMUZDA ALIŞVERİŞİN BAŞKENTİ İSTANBUL OLACAK

İstanbul Shopping Fest (İSF), bu yıl 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği desteği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası iş birliğinde düzenlenen İstanbul Shopping Fest, bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek.

 

ÇUKUROVA HAVALİMANI İHALESİNE 19 FİRMADAN TEKLİF

İhale Komisyonu Başkanı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Satın Alma ve İkmal Daire Başkanı Cevat Yılmaz, DHMİ Genel Müdürlüğünde yapılan ihale öncesinde, 33 firmanın doküman satın aldığını, teklif veren firma sayısının ise 20 olduğunu söyledi.

 

PEGASUS, 2016’TA YÜZDE 16 BÜYÜMEYİ HEDEFLİYOR

Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, 2016’ın ilk 3 ayında bir önceki yıla göre satış gelirlerini yüzde 19, yolcu sayısını da yüzde 18.6 arttıran Pegasus’un yeni hedeflerini anlattı. Nane, Pegasus’un yalnızca bir havayolu şirketi değil, “Yeni Nesil Seyahat” markası olacağını açıkladı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

TRABZONSPOR ERSUN YANAL İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Trabzonspor Kulübü, teknik direktörlük görevi için Ersun Yanal ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.