Güneş Enerjili Solar Lamba Fiyatları ve Avantajları

Güneş Enerjili Solar Lamba Fiyatları ve Avantajları

Güneş enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları arasında en çok tercih edilenlerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Son zamanlarda oldukça yaygınlaşmaya başlayan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hem çevresel faktörler hem de insan sağlığı açısından da fosil yakıtlara göre büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca ekonomik olarak da diğer enerji türlerine göre de oldukça avantajlı. 

Bu çerçevede güneş enerjisinin ülkemizde en çok kullanıldığı alanlardan biri de aydınlatma sistemleridir. Güneş enerjili lamba ev, ofis, bahçe, balkon vb. birçok mekânda rahatlıkla kullanılabiliyor. Bununla birlikte günümüzde oldukça yaygın olan hobi bahçeleri için de güneş enerjili solar lambalar sıkça tercih ediliyor. 

Bu tercihlerle birlikte özellikle farklı tasarımlarıyla da ön plana çıkan güneş enerjili solar lambalar kullanıldıkları mekanlara görsel olarak da büyük zenginlik katıyor. Görsel tasarımlarla mekanların hem daha şık hem de daya aydınlık görünmesini sağlayan solar lambalar diğer elektrikli lambalara göre de oldukça ekonomik ve kullanışlı. Çevre faktörü de göz önüne alındığında hem çevresel olarak hem de kullanım ömrü olarak birçok avantajlar sunmaktadır.

Solar Lamba Nasıl Çalışıyor?

Solar Lamba bünyelerinde bulunan güneş panelleri sayesinde güneş ışıklarını elektrik enerjisine dönüştürerek aydınlatma sağlıyor. Panellerde toplanan ışıklar özel pillerde depolanarak biriktirilir. Biriktirilen enerji ihtiyaç olduğu zaman elektrik enerjisine dönüştürülerek aydınlatma sağlanır. Ayrıca özel sensörleri sayesinde hava karardıktan sonra kendi kendilerine yanarak aydınlatma yapabiliyorlar. Hava aydınlandıktan sonra da aynı şekilde sensorlar güneş ışıklarını algılayarak aydınlatma işlemine son verirler.  

Bununla birlikte solar aydınlatma lambaları aydınlatma sağlayabilmeleri için güneş ışınlarını direkt görmeleri de gerekmiyor. Sadece güneş gören bir noktaya monte edilmeleri güneş ışınlarını alarak aydınlatma yapabilmeleri için yeterli oluyor.

Güneş Enerjili Solar Lambaların Avantajları

Güneş enerjili solar lambalar kullanılma alanları, ekonomik olma, çevresel faktörler vb. durumlar bakımından birçok avantaj sağlıyorlar. Bu çerçevede bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Güneş enerjili solar lambalar hem dekoratif olarak hem de sırf aydınlatma amaçlı rahatlıkla kullanılabiliyor.
  • Diğer elektrikli aydınlatma sistemleri gibi kapalı olan ve aydınlatılması gereken her mekânı rahatlıkla aydınlatabiliyorlar.
  • Elektrikli aydınlatmanın mümkün olmadığı her noktada kullanılabilmeleriyle de büyük avantaj sağlıyorlar.
  • Ayrıca hem kurulumu hem de kullanımı açısından diğer aydınlatma sistemlerine göre daha ekonomik bir kullanım sağlıyorlar.
  • Güneşin olduğu her noktada kullanılmalarıyla da büyük avantaj sağlıyorlar.
  • Yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş ışınlarını kullanmaları sebebiyle kesintisiz bir şekilde aydınlatma sağlıyorlar.
  • Oldukça kolay bir şekilde kullanım sağlanan solar lambalar bu çerçevede dağ evi, bağ evi, köy evi, tarlalar vb. birçok noktada hiçbir şekilde elektrik olmasa bile kolaylıkla aydınlatma sağlayabilirler.
  • Sokak aydınlatmaları, park ve yol kenarı aydınlatmaları oldukça ekonomik olmaları sebebiyle bu lambalar ile yapılıyor.
  • Güneş enerjili lamba aydınlatma sağlayabilmeleri için herhangi bir tesisata ihtiyaç duymazlar. Bu yüzden de oldukça ekonomik bir kullanım sağlarlar.

Çeşitleri ise 60w solar lamba, 40w, 50w, 100w gibi  bir çok alternatifi bulunmaktadır.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.