Güneşten Büyük 9 Yeni Yıldız Keşfedildi

Güneşten Büyük 9 Yeni Yıldız Keşfedildi

Hubble uzay teleskobuyla uzayda yapılan incelemelerde bazılar güneşten kat kat büyük olan 12 yıldız keşfedildi.

Hubble Uzay Teleskobu tarafından yapılan keşifle beraber Dünya'ya 170 bin ışık yılı mesafede bazıları güneşten yüzlerce kat büyük olan 9 yıldız keşfedildi. Yıldızlardan dördünün varlığı daha öncesinden biliniyordu.

Uzay hakkındaki bilgilerin çoğunun sağlanmasına büyük katkısı olan uzay teleskobu Hubble sayesinde,  uzay hakkında fayda sağlayabilecek ve uçsuz bucaksız evrene dair bilgi birikime katkı olacak bir çok bilgi keşfedilmeyi bekliyor. Bilim insanlarının son yaptığı incelemelerde, bazılar güneşten 20-30 kat bazıları ise yüzlerce kat büyüklükte 9 yeni yıldız keşfedildi. Büyüklük bağlamında dünyayı yanında nokta kadar bırakan Güneş'ten yüzlerce kat büyük olan yıldızlardan bazılarının birbirine çok yakın olduğu açıklandı. Evrende var olan sayısı bilinmeyen yıldızlar arasında Güneş oldukça küçük kalan bir yıldız.

Large Magellanic Cloud (Büyük Macellan Bulutu) adı verilen galakside bulunan dev yıldızların dördünün varlığı daha önce yapılan araştırmalardan dolayı bilinirken, galakside yapılan araştırmaların tekrarlanmasıyla beraber, 9 yeni yıldız daha keşfedildi. İngiltere'nin köklü ve saygın kurumlarından olan Sherffield Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Paul Crowther, Hubble Uzay Teleskobu sayesinde incelenebilen galaksinin küçük bir bölümünün incelenmesiyle beraber ortalama olarak Güneş'ten 100 kat büyük 12 yıldızın görülebildiğini söyleyerek, yıldızlardan 9'unun birbirine yakın olduğunu ifade etti.

medyaege-hubble-uzay-teleskobu-yildiz

Büyük Macellan Bulutu'nda daha önce yapılan incelemelerde keşfedilen 4 yıldızdan biri olan "R136a1" ismi verilen yıldız 2010 yılında keşfedilmişti. Keşifle beraber R136a1 yıldızının Güneş'ten 300 kat büyük olduğu anlaşılmış ve evrenin en büyük yıldızı sıfatını almıştı. R136a1 aynı zamanda Güneş'ten 10 milyon kat daha parlak olarak evrenin en parlak yıldızı olarak da biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.