Güney Koreli Şirket Türkiye'de Sinema Aldı

Güney Koreli Şirket Türkiye'de Sinema Aldı

Güney Kore merkezli bir şirket Türkiye'de sinema pazarında en büyük paya sahip olan Mars Cinema Group'a ortak oldu.

Güney Kore merkezli CJ CGV Co, Türkiye'de sinema pazarının yüzde 45'ini elinde tutan Mars'ı 800 milyon dolara satın aldı. Actera Group ve Esas Holding'in de payı olduğu Türk sinema devi yılda 670 milyon lira hasılata sahip.

 

Özellikle yeni açılan AVMlerde yer alarak, sürekli büyüyen Mars Cinema Group dijital sektörde büyük yatırımlar yaparak teknolojiyi yakından takip ediyor. 2015'de 32 ile yayılan ve 83 kurumuyla 736 sinema salonuna sahip olan şirket, 26 milyon bilet satışı gerçekleştirdi. Türkiye'de sinema izlenme oranının artması konusunda yararının büyük olduğunda hemfikir olunan şirket ayrıca, yerli sektöre destek olarak yerli filmlerden yüzde 38 yabancı filmlerden ise yüzde 55 pay alıyor. Öte yandan Mars, 2000'lerin ortalarında Tepemaxx Grubu'nu ve 2010'da ise AFM'yi kendi bünyesine katmıştı.

Güney Kore şirketi Avrupa'ya Türkiye üzerinden girecek

Dünya sinema devlerinin ilk sıralarda olan Güney Kore merkezli CJ CGV, kendi ülkesinde gösterdiği faaliyetletlerin yanı sıra dünyanın en büyük film gösterim pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri ve hemen onun ardından 2. sırada olan Çin Halk Cumhuriyeti'nde de hizmet veriyor. Öte yandan şirketin Vietnam, Endonezya ve Myanmar'da sinema pazarında önde gelen isimlerden olduğu biliniyor.

Türkiye ve Güney Kore dostluğuna katkı sağlayacak

Dünya çapında 249 kurumda 2 bin salona sahip şirketin, Türk devini satın almasıyla ilgili olarak Mars Cinema Group tarafından yapılan açıklamayla, CJ CGV'nin küresel büyüme hedefleri doğrultusunda stratejik yatırım gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca şirketin Avrupa pazarına Türkiye üzerinden girmek istediği belirtilerek, şirket satışının Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostluğa katkı sağlayacağı belirtildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.