Güneydoğu Anadolu'da Sayaçsız Çiftçinin Elektriği Kesilecek

Güneydoğu Anadolu'da Sayaçsız Çiftçinin Elektriği Kesilecek

Güneydoğu Anadolu'da kaçak elektrik kullanan çiftçilerin elektriklerinin kesileceği belirtildi. 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmayan çiftçilerin elektrikleri kesilecek.

Güneydoğu Anadolu'da sayaç taktırmayan çiftçilere sayaç taktırmaları için verilen süre yarın (18 Nisan) sona eriyor. Yarın sayaç taktırmamış veya taktırmak için müracaat etmemiş çiftçilerin elektriklerinin kesileceği Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürlüğü tarafından hatırlatıldı.

Kurum Genel Müdürü Murat Karagüzel tarafından yapılan yazılı açıklamayla, Güneydoğu Anadolu'da tarımsal sulamanın neredeyse yüzde 90'a varan ölçüde kaçak olarak yapıldığı belirtildi. Karagüzel yaptığı yazılı açıklamada ayrıca verilen süre içerisinde sayaç takan çiftçilere cazip indirim kampanyası sunacağını ifade etti. Kaçak elektrik kullanımın elektrik dağıtım kalitesini düşürdüğünü ve sık sık elektrik kesilmelerine yol açtığını belirten Karagüzel bu durumun sadece çiftçileri değil bir çok kesimden çalışan işletmeciyi etkilediğini vurguladı.

20 binin üzerinde trafoya sayaç takılması bekleniyor

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, kampanyalarla beraber 20 binin üzerinde trafoya sayaç takılmasını beklediğini ifade ederek tarımsal sulamada sayaç taktırılması durumunda kaçak elektriğin yüzde 90 olan kullanım oranının düşürüleceğinin altını çizdi. Karagüzel kaçak elektriğin önüne geçilmesiyle beraber elektrik dağıtım kalitesinin de arttırılacağını ve kesintilerin önüne geçileceğini vurguladı.

Sayaç taktırarak elektrik kullanan çiftçilerin durumdan gayet memnun olduğunu da belirten Müdür Karagüzel, kaçak elektrik kullanımına engellemesinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Karar Bakan'ın Başkanlığında alınmıştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlık yaptığı geniş katılımlı toplantıyla kaçak elektrik kullanan çiftçinin elektriğinin kesilmesi kararı alınmıştı. Toplantı sonucunda Güneydoğu Anadolu'daki binlerce çiftçiye mektup gönderilerek 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmadıkları takdirde elektriğin kesileceği bildirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.