"Günün konusu sağlık" Esra Aran yazdı...

"Günün konusu sağlık" Esra Aran yazdı...

Küçüklüğümüzden bugüne duyduğumuz, öğrendiğimiz birçok şey var.

 

Annelerimizin yaptıklarını yapmaya devam etseydiniz, şu an daha sağlıklı olabilirdiniz. Örneğin; turşu kursanız, sebze ve meyveleri kurutsanız, hazır almak yerine konservenizi kendiniz yapsanız. Mevsimine göre beslenmeyi bir alışkanlık haline getirseniz… şu an her şey daha güzel olurdu.

Birçoğunuz bildiklerinizi devamlı olarak uygulamadığınız gibi hayatın yoğunluğu içinde hazır besinlere yöneliyorsunuz ne yazık ki… Mevsimi olmayan zamanda yanlış besin tercih etmek gibi. Mesela; kış mevsiminde domates-salatalık yemek, yazın portakal- mandalina tüketmek gibi. 

Bunların dışında gece uyumadan önce ve sabah uyandığınızda kaç kişi su içiyor? Dediğimizde birkaç kişi biz diyecektir. Geneliniz bu kadar basit kuralı uygulamıyor bile. 

Su sağlığınız için en önemli sıvıdır. Kanın %92 si, kemiklerin %22 si, beynin ve kasların %75 i sudur. Ama nedense sürekli su içmeyi ihmal ediyorsunuz. Vücudunuzun %50-60 su olmalıdır. Bu sağlık göstergesidir. 

Suyun tadını beğenmiyorsanız ve içmekte zorluk yaşıyorsanız içine limon, nane, tarçın ekleyip, hafif aromalanmasına destek olabilirsiniz. Daha rahat içmenizi destekleyecektir. 

Suyu susayınca değil, her zaman içmeniz gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.