Gürer: “Cumhuriyet eşit yurttaşlığın doğuşudur”

Gürer: “Cumhuriyet eşit yurttaşlığın doğuşudur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97.yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinin, karakterinde bağımsızlık olan bir milletin; vatan sevgisi, özgürlük ve demokrasi aşkına hiçbir gücün engel olamayacağının, tüm dünyaya gösterildiği kutlu bir tarih olduğunu söyledi. 

DESTANSI MÜCADELE 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Ulusal Kurtuluş Mücadelesine  her yaştan, her kesimden eli silah tutan  kadın-erkek herkes katıldığını anımsatan  Ömer Fethi Gürer, “Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken yaktığı ateş, milletimizin bağımsızlık mücadelesine giriştiği savaş meydanlarında adeta bir destana dönüşmüş ve tüm dünya, karakterinde bağımsızlık olan bir milletin vatan sevgisi, özgürlük ve demokrasi aşkına hiçbir gücün engel olamayacağını görmüştür. Bu destansı mücadele 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır” dedi. 

CUMHURİYETİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ 

Gürer, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Benim en büyük eserimdir” dediği Cumhuriyeti kurarken, her vatandaşının Cumhuriyetimize sahip çıkıp, ilelebet yaşatacağını biliyordu. Binbir zorlukla kurulan Cumhuriyetimizi korumak, O’nu sonsuza kadar yaşatmak, hepimiz için kutsal bir görevdir” ifadelerini kullandı. Gürer “ Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi ve eşit yurttaşlığın doğuşudur” diye konuştu. 

CUMHURİYET, KENDİNİ MİLLETİN EGEMENLİĞİNİN ÜSTÜNDE GÖRENLERE İZİN VERMEZ 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97 yıl önce bağımsız, özgür, demokrat ve sosyal hukuk devleti olarak kurulduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti “Egemenlik Milletindir” diyerek ilan ettiğine dikkat çekti. Gürer, “ Ruhunda, özgürlük, bağımsızlık ve çağdaş yaşam olan Cumhuriyet, kendini milletin egemenliğinin üstünde görmeye çalışanlara da asla izin vermeyecek bir yönetim şeklidir” dedi.

SİYASİ  PARTİ KONGRELERİ SERBEST, CUMHURİYET KUTLAMALARI YASAK

Siyasi iktidarın, pandemi sürecini bahane ederek milli bayramlara kısıtlama getirmeye çalıştığına da işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi yıllardır coşkuyla kutladığımız Milli Bayramlarımız, son yıllarda AKP’nin kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalmış, son alarak da İçişleri Bakanlığı’nın 81 il Valiliğine gönderdiği genelge ile pandemi süreci bahane edilerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına da kısıtlama getirilmiştir. Siyasi partiler il ve ilçe kongrelerine getirilmeyen kısıtlamaların Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için getiriliyor olması, Halkımızın Cumhuriyetimize olan bağlılığından zerre kadar bir şey eksiltemeyeceği de siyasi iktidar tarafından iyi bilinmelidir” şeklinde konuştu. Gürer, Cumhuriyet Bayramı  nedeni ile Niğde’de Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine de katıldı.

KUTLU OLSUN 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.