Gürer: Düzenleme, tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı

Gürer: Düzenleme, tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı

Hekimlerin maaş artışıyla ilgili yapılan düzenlemenin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini söyleyen CHP'li Gürer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mesleği Eğitim Kanunu’nda yapılan düzenlemede kafaları ilgilendiren düzenlemeye "Çırak ve stajyerlerin işe başladıkları gün yaşlılık sigortası başlar." diye bir madde eklenmesi gerektiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu sayede stajyerlerin ve çırakların işe başladıkları hâlde yaşlılık sigortalarının başlamama mağduriyeti ortadan kaldırılmış olacağını ifade etti.

Gürer ayrıca, yaşlılık sigortasının bu sayede başlamasının da ara eleman açığını ortadan kaldıracak bir formül olarak değer kazanabileceğini vurguladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Torba Yasada, hekimler için yapılan düzenlemelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Mecliste görüşmeleri devam eden ve bütçe sonrası görüşülmek üzere ertelenen kanun teklifinde tüm sağlıkçılara iyileştirme getirilmesini istedi.

resized-4da96-c12248df149892.jpg

DÜZENLEME TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI

Hekimler için yapılan düzenleme doğru bir düzenleme olduğunu vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “Pandemi sürecinde sağlıkçılar gerçekten çok yoruldular ama sağlık çalışanları bir bütün olarak değerlendirilmeli ve tüm sağlık çalışanları için bu düzenleme sağlanmalıydı” şeklinde konuştu.

TAŞERONLAR DA DÜZENLEME BEKLİYOR

Özellikle taşeron firmada olan Hastane Bilgi işlemciler, görüntüleme merkezi çalışanları, sosyal tesis çalışanları, yemekhane çalışanları, güvenlik görevlileri ve hemşirelerin de fedakârca pandemi sürecinn içinde yer aldığına işaret eden Gürer, “ Onlarla ilgili de bir iyileştirme yapılması şart. Bu anlamda, kanun görüşmeleri sürüyor, tüm sağlıkçıların Meclisten beklentisi; çalışan tüm sağlıkçıların da özlük haklarının iyileştirilmesi, ücretlerinde artış sağlanması, hak ettiklerinin verilmesi, bu sayede tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak bir iyileştirmenin gerçekleştirilmesidir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.