Gürer, ‘Milli Mağduriyeti’ Meclis gündemine getirdi

Gürer, ‘Milli Mağduriyeti’ Meclis gündemine getirdi

CHP'li Ömer Fethi Gürer, 10 kez milli olan sporcuların sınavsız beden eğitimi öğretmeni olarak atanmalarıyla ilgili kriterle ilgili olarak, bu şanstan faydalanamayan ferdi sporcuların mağduriyetini, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Milli sporcular arasında ayırım yapılmaması gerektiğine işaret eden Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, müsabakaların önemi ve katılımcı sayısının dikkate alındığını bildirdi. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, milli sporcuların öğretmen olarak atanabilmeleri için takım sporlarında en az 10 defa milli olabilme şartı arandığını ifade ederek, “Yani takım sporu yapan bir sporcu iki yıl içerisinde bu hakkı elde edebiliyor. Ferdi spor dallarında 10 defa milli olabilmek için yıllarca Türkiye de ilk üçe girip 10 defa milli olmak bile yapılan spor takım sporu olmadığı için bu kişilerin ataması yapılmıyor” dedi. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Bu uygulamanın hakkaniyetli bir uygulama olduğunu düşünüyor musunuz? Doğrudan atama yapılabilmesi için başka kriterler de, örneğin; 'okulunu birincilikle bitirenler için doğrudan atanır', ibaresi eklenemez mi? Millilik kriteri tanımlanması ile A-B ve C millilik sınıflandırılmasının oluşturulma sebebi nedir? Milliler arasında ayrım neden yapılmaktadır? Doğrudan yapılan öğretmen atamalarında ki Milli Sporcu kriteri, kim tarafından nasıl hazırlanmaktadır?” şeklindeki sorulara yanıt istedi. 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise uluslararası müsabakalarda Milli olan sporculara, "Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik" hükümleri kapsamında, sporcuların katıldıkları yarışma türüne göre; müsabakanın önemine, katılımcı sayısına ve olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonası ile uluslararası yarışma ve turnuva olup olmaması vb. kriterler dikkate alınarak, farklı sınıflarda (A, B, C) Milli Sporcu Belgesi verildiğini açıkladı. 

 

Milli sporcuların sınavsız beden eğitimi öğretmeni olarak atanmaları ile ilgili kriterler, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’in Ek 4'üncü Madde ‘sinde belirlendiğini anlatan Bakan Osman Aşkın Bak,  atama işlemlerinin Milli Eğitim Bakanlığınca yapıldığına dikkat çekti. 

 

Bakan Osman Aşkın Bak, “Bahsi geçen konularla ilgili uygulamalar, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilmekte olup bu konuda Spor Genel Müdürlüğüne yansıyan; şikâyet, istek ve öneriler ayrıca değerlendirilmektedir” dedi. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ay-yıldızlı forma ile uluslararası müsabakalarda başarı elde eden milli sporcular arasında, müsabakanın önemine veya katılımlı sayısına göre ayırım yapmanın doğru bir davranış biçimi olmadığına inandığını söyledi. Ömer Fethi Gürer,  milli sporcuların sınavsız beden eğitimi öğretmeni olarak atanması konusunda, hiçbir milli sporcunun mağduriyet yaşamayacak şekilde, daha bilimsel kriterlerin belirlenmesi gerektiğini vurguladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.