Gürer sordu, Bakan yanıtsız bıraktı!

Gürer sordu, Bakan yanıtsız bıraktı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in taşeronda kalanlarla ilgili soruları yanıtsız kaldı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulunda söz alarak, taşeronda yapılan düzenleme ile kadro alan ve alamayan emekçilerin sorunlarını gündeme getirdi, Bakan’a sorular yöneltti. Bakan Selçuk’un konuşmasından sonra da Gürer, EYT ve taşeron konusunda Bakandan ısrarla açıklama istedi. Bakan, EYT için olumsuz görüş ifade ederken taşeronda kalanlarla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

“BÜROKRATLARIN CANI EMANET EDİLDİ AMA KADRO VERİLMEDİ..”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yapmış olduğu konuşmada taşeron işçi olarak çalışanlar için yapılan düzenlemenin yetersiz kaldığını ve binlerce mağdur yaratıldığını belirtti. Gürer, “Kamuda kiralık araç şoförlerine milyarlık araç ve bürokratların canı emanet edilirken kadrolar verilmemiş ve ihaleler sonucunda işsiz kalmalarına göz yumulmuştur” ifadelerini kullandı.

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN BİLE YARARLANAMADILAR..”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hakları verilmeyen ve toplu sözleşmeden bile yararlandırılmayan bu işçilerin haklarının verilmesi için Bakana çağrıda bulunarak, “Kamuda kiralık araç şoförleri, Hastane bilgi işlemcileri, görüntüleme merkezi çalışanları, sosyal tesis çalışanları, kara yolları, demir yolları, PTT, millî park çalışanları, KİT çalışanları taşeronda kalmıştır. Belediye şirketlerine alınan dolaylı 400 bin taşeron işçiye hakları verilmemiş ve toplu sözleşmelerden yararlanmaları dahi sağlanmamıştır” şeklinde konuştu.

“MOBİNG, İŞ CİNAYETLERİ VE MESLEK HASTALIKLARI ARTTI!”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eşit işe eşit ücret verilmediğini, toplum yararı projesi kapsamında çalışanlar ve güvenlik görevlilerinin on ay çalıştırılıp işsiz bırakılmalarını eleştirerek, iş yerlerinde mobing ve meslek hastalıklarının arttığını ifade etti. Gürer, “Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunları çözümlenmemiştir. Engellilerin atamaları yapılmamış, kota artırılmamıştır. İş cinayetleri, çocuk işçilik, iş yerinde mobbing, meslek hastalıkları artmıştır” açıklamasında bulundu. 

Bakan Selçuk, TBMM kürsü konuşması sırasında sürekli EYT, Taşeron, Engelli konusunda müdahalede bulunan Ömer Fethi Gürer’in ısrarlarına rağmen, EYT için olumsuz görüş ifade etti, taşeron konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Gürer, “Çalışma Bakanının çalışanların sorunlarına yönelik duyarsız yaklaşımı, AKP iktidarlarının emekçilere bakışının yansımasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.