Gürer'den bankacılara fazla mesai ücreti önerisi

Gürer'den bankacılara fazla mesai ücreti önerisi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, banka çalışanlarının yaşadığı zorlukları Kanun Teklifi ile TBMM gündemine getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bankaların aşırı kar hırsı nedeniyle personelin yaşadığı baskı ve yoğun iş yükünün hafifletilmesi amacıyla Kanun Teklifinde bulundu.

 

Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde banka çalışanlarına ödenen fazla mesai ücretine yüzde 25 oranında zam verilmesini önerdi. 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bankacılık Kanunu ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’nde, bankacılık sisteminin yabancıların kontrolüne geçmesinin ardından, bankalarda çalışma şartlarının daha da zorlaştığına dikkat çekti. 

 

Aşırı derecede kar etme hırsının banka personeline adeta köle gibi çalıştırmaya zorladığını vurgulayan Ömer Fethi Gürer, banka çalışanlarının bu denli yoğun tempoya rağmen fazla mesai ve yıpranma payı alamadıklarına işaret etti. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mevcut şartların, bankacıların zor şartlar altında çalışmasını engelleyemediğini ifade ederek, “Engellese bile bankacıların yasal haklarını aramaları işten kovulma baskısı ile kullanılmıyor. Binlerce banka çalışanı sendikasız olması nedeniyle bu baskı altında bunalmış durumda” dedi. 

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vermiş olduğumuz bu kanun teklifi ile bankacıların üzerindeki bu baskının ve yoğun iş yükünün bir nebze olsun hafiflemesi amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.