Güvenli internet online eğitim!

Güvenli internet online eğitim!

Güzelyalı Ortaokulu İngilizce öğretmeni Tijen Korel,  ‘e-Twinning “Wonderful Learning” projesi üyesi olarak öğrencilerde birlikte,  ‘Güvenli İnternet Günü’ etkinliği kapsamında seminer düzenlendi.

Okulun Rehber Öğretmeni Betül Kurtoğlu ve İngilizce Öğretmeni, Bilgisayar Teknolojileri Koordinatörü Sinan Zorlu, öğretmenlere ve öğrencilere güvenlik internet eğitimini online olarak verdi.

Güzelyalı Ortaokulu, öğretmen ve öğrencilerde salgın döneminde mecburen yoğun şekilde internet kullanımının artması üzerine, güvenli internet konusunda online eğitim verdi. e-Twinning “Wonderful Learning” projesi üyesi Tijen Korel ve öğrencilerinin geliştirdiği projede, İnternet aracılıyla bugün iletişim, bilgiye ulaşma, alışveriş, dünyanın herhangi bir yerindeki kişiyle oyun oynama ve diğer pek çok şeyi yapılırken, internetin yeterli kadar güvenli olmadığına dikkat çekilip, peki internet bununla sınırlı mı? Sorusunun cevabı açıklandı.

img-20210210-wa0001.jpg

Suçlular, dolandırıcılar, istismarcılar, siber zorbalar, tacizciler… Teknoloji hızla gelişme gösterirken, sanal âlemin görünmeyen bu karanlık yüzünde olanlar da artarak devam etmekte olduğunu ve bu nedenle internetin yeterince güvenli olmadığına dikkat çeken uzmanlar,  internetteki risklerden ve zararlı içeriklerden korunmanızı sağlayan yollardan bahsettiler. Uzmanlar, internetin yeterince güvenli olmadığını ve azami güvenli olabilmesi için nelerin yapılması gerektiği belirttiler.

img-20210210-wa0002.jpg

e-Twinning “Wonderful Learning” projesi Türkiye’nin çeşitli yerlerinden altı okul, üç de yurtdışı (Romanya ve İtalya(2)) ortağı bulunmaktadır. Toplamda 66 öğrenci üyesi olan projeyi Dilan Çam (Yeşiltepe Ortaokulu-Sakarya) ve Serpil Kaya Baz (Yenigün Ortaokulu-Nevşehir) kurdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.