Güvenlikçiler Gazeteciyi Engelledi!

Güvenlikçiler Gazeteciyi Engelledi!

Mustafa Oğuz, dün akşam saatlerinde Kültürpark’ta Büyükşehir Belediyesi’nin güvenlikçileri tarafından görevini yaptığı için sorgulandı.

Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı gibi kurumlarda muhabirlik yaptıktan sonra emekliye ayrılan, fakat meslek aşkı halen yerel bir gazetede çalışmayı sürdüren sürekli basın kartı kartı sahibi Mustafa Oğuz, dün akşam saatlerinde Kültürpark’ta Büyükşehir Belediyesi’nin güvenlikçileri tarafından görevini yaptığı için sorgulandı.

Kamuya açık alanlarda vatandaşların istedikleri gibi fotoğraf çekebileceğini, kendisinin sürekli basın kartı sahibi bir gazeteci olduğunu belirten Mustafa Oğuz, güvenlikçilerin fotoğraf makinesine de el koyarak çektiği fotoğraflara bakmak istediklerini aktardı. Oğuz başına gelenleri şöyle özetledi:

“Bu gün haber yapmak için gittiğim Kültürpark’ta belediye adına görev yapan güvenlik görevlileri tarafından sorguya çekildim. Önce; elinde telsiziyle koyarak bana gelen bir güvenlik görevlisi, karga-kedi kavgasını çektiğim sırada ‘yasak çekme’ diye bağırdı. Önce şaka yapıyor sandım. Yanından uzaklaşmaya kalkınca ‘hiç bir yere gidemezsin, şimdi amirim gelecek. O gelinceye kadar salmam’ dedi. Bu yaptığının suç olduğunu hatırlattım ama dinlemedi. Bir süre sonra yanında başka bir görevliyle amir geldi.

“YANDAŞ MISIN?” DİYE SORDULAR

Gelen amir, ‘Burası bir kamu alanı ve izinsiz giremezsiniz. İzin kağıdınız var mı; amacın nedir? Partiyi ve belediyeyi karalamak için bir çalışma mı yapıyorsun? Fotoğraf makinandaki görüntülere bakacağım….’ Buna benzer onlarca soru sordu. Ben gazeteciyim ve kamuya açık alanda hele Kültürpark gibi alanda kuş, böcek,ağaç haber değeri ne varsa 40 yıldır çekiyorum. Üstelik kamuya açık alanlarda basın yasasına göre istediğimi çekeceğimi, kendilerinin beni gözetim altında tutmasının yasal olmadığını hatırlattım. Ardından ‘Sen yandaş basından mısın?’ diye sordu. ‘Gazeteciyim’ dedim. Alttan almayı hiç sevmem ama kaybedecek zamanım olmadığı için karakolluk olmadan oradan uzaklaştım.

YASAKSA TABELA ASIN

Kısacası Kültürpark’a gazetecilerin izinsiz girme yasağını kim çıkardı, bu emri kim verdi? Bu görevlilere yasal olmadığı halde bırakın gazeteciyi bir yurttaşı sorgulama hakkını kim veriyor? Kültürpark kimin mülkiyetinde? Derdimi anlatıncaya kadar akla karayı seçtim. Kültürpark’a gazeteciler izinli girecekse, fotoğraf çekme yasağı varsa bunu kapı girişine ‘Burada fotoğraf çekmek yasak’ yazısı hazırlatıp askeri birliklerin tel örgülerine asılır gibi asılsın” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.