Güzelbahçe Belediyesi Teyakkuzda

Güzelbahçe Belediyesi Teyakkuzda

Güzelbahçe Belediyesi ekipleri İzmir’de yaşanan sel felaketinden dolayı 24 saat esasına göre görevlerinin başında bir olumsuzluk yaşanmaması için çalıştı.

İzmir’de etkili olan sağanak yağış bazı ilçelerde olumsuzluklara neden olurken Güzelbahçe’de bazı derelerde taşkına neden oldu. 50 personel 15 araçla yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale etmek için hazır bekliyor.

Alanda incelemelerde bulunan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ Güzelbahçe ilçemizde yaşanmış olumsuz bir durum yok. Yelki Mahallesi Öz Bilim Kent köprüsünde suyun getirdiği malzemeler derede tıkanmaya neden oldu. 2 saatlik bir çalışmayla ekiplerimiz sorunu giderdi. İzmir’de yaşanan yoğun yağış Güzelbahçe’de de yaşandı fakat olumsuz bir durum yaşamadık. Çamlıçay deresinde bir taşkın yaşandı, anında müdahale ederek sorun giderildi. Doğalgaz çalışmalarında açılan bazı yollarda şiddetli yağıştan kaynaklı çukurlar oluştu, onlara da müdahale ederek kapattık. Çamlıçay deresi üzerinde iki köprü inşaa etmiştik, üçüncüyü yapmak elzem oldu. Bunu da en kısa zamanda planlayıp böyle bir olumsuzluk yaşanmaması için köprü çalışmamıza başlayacağız. İzmir Menderes ilçemizde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Güzelbahçe’de can ve mal kaybı yaşanmadı. Umarız bir daha böyle felaketlerle karşılaşmayız” dedi.

whatsapp-image-2021-02-03-at-09.46.46-(1).jpeg

Çamlı Barajının Yapılması Zorunludur

Çamlı Barajının önemini vurgulayan Başkan İnce, “Bu alan Yelki, Çamlı baraj hafızasındaki çamlıçay deresi, Urla ilçemizle sınır. Burası yapılamayan Çamlı Barajı alanı. Yıllardır Çamlı barajı talepleri boşa değil şu anda bu sular denize akıyor. Barajın yapılması elzem olmuştur, su kaynaklarımızı boşa denize akıyor ve sel oluşturup zarar da verebiliyor. Dünya küresel bir salgınla mücadele ediyorken bir yandan da kuraklıkla mücadele ediyoruz. Doğal kaynaklarımız, önüne geçemezsek tükenecek. Yağmur suları boşa akıp gidiyor. Yıllardır beklediğimiz ve bir türlü yapılamayan çamlı barajı olmuş olsaydı hem bu taşkınlar yaşanmayacak hem de sularımız boşa akmayacaktı. Buradan bir kez daha çağrımızı yapıyoruz: Biz yapılacak çalışmalarda elimizden geleni yapmaya hazırız, buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz” diye konuştu. 

whatsapp-image-2021-02-02-at-17.30.49.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.