Güzelbahçe’de 97.Yıl Büyük Bir Coşkuyla kutlandı

Güzelbahçe’de 97.Yıl Büyük Bir Coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 97. yılı kutlamaları Güzelbahçe Kaymakamlığı'nın Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptığı resmi törenle başladı.

Törene CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi parti başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamu yöneticilerinin katıldı. 
 
Cumhuriyet Tırı Güzelbahçelileri Coşturdu
 
Koronavirüs nedeniyle konser ve etkinliklerin yasak olması nedeniyle Güzelbahçe Belediyesi ‘Cumhuriyet Tırı’nı Güzelbahçe sokaklarında gezdirerek halka Cumhuriyet coşkusu yaşattı. Güzelbahçe’nin cadde ve sokaklarında, tüm mahalleleri dolaşan ‘Cumhuriyet Tırı’ marşlarla, şarkılarla 97.yıla yakışır bir şekilde halka bayramı yaşattı. Güzelbahçeli vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak evlerinin balkonlarından, pencerelerinden bu coşkuya ortak oldu. 
 0-(3)-202.jpg
Güzelbahçe’ye Dev Atatürk Panosu
 
Cumhuriyet Tırı konvoy geçişinden sonra Sanatçı Turgut Kahraman’ın yağlı boya ile yaptığı dev bir Atatürk Panosu açılışı yapıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce açılışta bir konuşma yaptı. Başkan İnce, “Güzelbahçe’yi Cumhuriyet Tırımızla dolaştık. Finali Cumhuriyetimizin 97.yılına yakışır bir şekilde tamamlayacağız. Ama hep birlikte Atamıza bir söz vereceğiz önce. Sana sözümüz olsun büyük Atatürk, emanetinin yılmaz bekçileriyiz. İlkelerinin, devrimlerinin ve Cumhuriyetinin izinden kanımızın son damlasına kadar yılmada yürüyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi. Ardından Sanatçı Turgut Kahraman’ın yapmış olduğu Atatürk Panosunun açılışı gerçekleştirildi. 
0-(4)-183.jpg 
Sitler Mahallesine Yeni Semtevi ve Kütüphane
 
Güzelbahçe Belediyesi Siteler Mahallesi’nde Halkın buluşma noktası olacak Semteve ve Gençlik Kütüphanesi açtı. Açılışı yapan Başkan Mustafa İnce, “Bugün Cumhuriyetimizin 97. yılı. Biz de Cumhuriyet’in genç kuşaklarına hediye olsun, burada teknolojiyi kullanabilecekleri ve kitap okuyabilecekleri bir mekân oluşturduk. Güzelbahçe Siteler Mahallesi’ne yeni bir Semtevi ve Gençlik Kütüphanesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada halkımızın birlikte zaman geçirebilecekleri bir mekân yarattık. Pandemi koşullarından dolay okula gidemeyip eğitimlerini internet üzerinden yapacak çocuklarımız için internet erişim merkezi olacak. Evinde bilgisayarı olmayan ya da tek bilgisayarı olup iki kardeş olup aynı zamanda derse giremeyen çocuklarımız buradaki bilgisayarlardan faydalanabilecekler. Burası sizlerin evi sizlerin buluşma noktası olacak. Belediyeler birçok konuda hizmet veriyor.  Her geçen günde azalan bütçeleriyle hizmet vermeye devam ediyorlar. Bu süreçte gönüllülere de ihtiyacımız var. Bu Semtevimizin kütüphanesini oluştururken destek olan Nalan Gurbet, Tijen Taşlı, Nihal Aydın ve Gaye Akyol’a çok teşekkür ediyorum. Bu mekânı yaratırken tabi mahallemizin tecrübeli Muhtarı Gürcan Gürler’in katkısı büyük oldu, kendisine teşekkür ediyorum. Semtevimiz ve Gençlik Kütüphanemiz Güzelbahçemize, Siteler Mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan İnce açılış sonrası kitaplığın oluşmasında katkı koyan kadınlara plaket verdi, çocuklara satranç takımı dağıttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.