Güzelbahçe’de Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirildi!

Güzelbahçe’de Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirildi!

“Geleceğimiz Atatürk için söylüyor” 2. şarkı yarışması Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Atatürk’ün ebediyete intikalinden 81 yıl sonra O’nu bir kez daha anıyor ve arıyoruz. Güzelbahçe eğitimin yuvası, bu kadar güzel kurumların içinden, geleceğimiz Ata’sı için çok güzel eserler seslendirecek. Atamızı bugün en sevdiği şarkılarla bir kez daha anacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bilim ve sanata verdiği önem bize her zaman örnek olmuştur. Bugün biz bu şarkı yarışmasını düzenleyebiliyorsak bu Atatürk sayesindedir. Onun göstermiş olduğu çizgide ve onun ışığında hiçbir zaman ayrılmayacağımıza and içeriz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, özlem, minnet ve şükranla anıyor, yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

imgl9348.jpg

Konuşmaların ardından THM Sanatçısı Yolcu Bilgiç, Sanatçı Cansu Kırca Taşdemir, Sanatçı Korhan Özgören, Şovmen-Şarkıcı Hikmet Durmuş (Mikrop Hikmet), THM Koro Şefi Servet Özden ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tanrıverdi’den oluşan jüri, yarışmaya katılan 20 gencin, sahnede canlı performanslarını dinledi ve not verdi. Sahne performanslarının yanı sıra, sesini doğru kullanma, şarkıyı ritmine uygun seslendirme, şarkı sözlerini doğru söyleme ve şarkıyı doğru tonda seslendirme gibi kriterler üzerinden değerlendiren jüri üyeler 9-13 yaş grubunda; Dicle Su Bülbül birinci, Şevkiye Naz Önkol ikinci ve Azra Naz Akar üçüncü oldu. 14-25 yaş grubunda; Şenol Özuğurlu birinci, İlayda Sagün ikinci, Nehir Çiçekdağ üçüncü oldu. Grup kategorisinde; Mavi Fırtına Grubu birinci, Z Kuşağı Grubu ikinci ve Sol Köşe grubu üçüncü oldu. Birincilere tam, ikincilere yarım üçüncülere çeyrek altın hediye edildi.

imgl9249.jpg

Bunun yanı sıra Yaşar Eğitim Ve Kültür Özel Eğitim iş okulu öğrencisi Alper Düz "aman ormancı" şarkısını söyleyerek seyircilerden büyük alkış aldı. Ali Bayırlar ve Yelki Hamdi Dalan İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı "Atatürk'e Ağıt" oratoryosu tüm salonu duygulandırdı.   

Program sonunda jüri üyelerine ve katkı sunanlara plaketlerini Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Topçu Albay Ferudun İşler ve Güzelbahçe Milli Eğitim Müdürü Öznur Çetin verdi.  Gece, jüri üyelerinin, yarışmacıların ve salondaki izleyicilerin “İzmir Marşı’nı hep bir birlikte söyleyerek son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.