Güzelbahçe'de Can Dostların Artık Mamamatiği Var

Güzelbahçe'de Can Dostların Artık Mamamatiği Var

Güzelbahçe Belediyesi can dostlar için sokaklara mamamatik koyarak su ve mama ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar yarattı.

Sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyacını karşılamak, vatandaşlarda sahipsiz hayvanlara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla mamamatikler Güzelbahçe’nin çeşitli yerlerine konmaya başlandı.

img_9225.jpg

Güzelbahçe Belediyesi özel bir firma ile işbirliği yaparak, hayvanların aç kalmasını önlemek ve çevreye zarar vermemesini sağlamak amacıyla belli noktalara otomatik mama noktaları oluşturdu. Otomatik mama istasyonlarının deneme amaçlı bir kaç yere konduğunu söyleyen Başkanı Mustafa İnce, “ Sokaktaki can dostlarımız için daha hijyen alanlar oluşturduk’ dedi. 

imgs7628.jpg

“Sokaktaki canlarımız vicdani sorumluluğumuzdan biri”

Can dostlar için güzel bir proje olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ Sokaktaki canlarımızın mama ve su ihtiyacını karşılamak vicdani sorumluluğumuzdur. Dolayısıyla bunu yerine getirmek için gönüllülük esasıyla çalışan mamamatik projesini hayata geçirdik. Hem vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmak, hem de mevsim şartlarına bağlı olarak hem yaz hem de kış günlerinde sokak hayvanlarının artan mama ve su ihtiyacını karşılamaya yönelik güzel bir çalışma oldu. Buradan gelen gelir ise bu ve benzeri cihazların üretilmesi ve yine sokaktaki canlarımıza mama desteği olarak dönecektir. 1 lira atıp kolu çevirdiğinizde taze mama dökülüyor. Mamamatikleri Güzelbahçe’nin çeşitli yerlerine koymaya devam edeceğiz. Hem mama israfının önüne geçmiş olacağız hem de can dostlarımız daha hijyenik bir şekilde mamasını yiyip suyunu içebilecekler” dedi.  Güzelbahçe’nin belli noktalarına konan mamamatiklere 1 TL atan vatandaşlar sevimli dostların mama ve su ihtiyacını karşılamış olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.