Güzelbahçe’de Cumhuriyet konseri coşkusu yaşandı

Güzelbahçe’de Cumhuriyet konseri coşkusu yaşandı

Dünyaca Ünlü Piyanistimiz Gülsin Onay, Güzelbahçe’de “Cumhuriyet konseri” verdi.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nde gerçekleştirilen “Cumhuriyet Konseri”ne Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda cumhuriyet sevdalısı katıldı.

imgl0635.jpg
Ünlü sanatçı Gülsin Onay, Chopin’den, Joseph Haydn ve Ahmet Adnan Saygun’dan eserler seslendirdi.Daha sonra ünlü şair Ataol Behramoğlu’na eşlik etti. Behramoğlu, eski ve yeni şiirlerini okudu. Behramoğlu’nun Adalet Yürüyüşü ile ilgili yazdığı şiir büyük alkış aldı.
imgl0535.jpg

İşte Behramoğlu’nun büyük alkış alan o şiiri:
 

“Utanç insana özgü bir duydu sanılır.


Utanan hayvanlar gördüm ben/ İnsanlar tanıdım buna karşılık utanmak nedir bilmeyen/ Öyle zamanlar gelip çattı ki; olağan sayılır oldu arsızlık.
Utanç, utanır oldu çekildi köşesine/Esip gürlüyor, utanmazlık./Yalan insanlık ayıbı sanılır./Oysa bir tek odur yalan söyleyen./Yalan söylemez, kedi,kuş, börtü, böcek. /Yalan söylemez hiçbir sürüngen. /Her yandan yalanla kuşatılmışız./Yalan gerçek olmuş, hakikat, yalan./Yalan akıyor gazetelerden, televizyon kanallarından./Ahlak insana özgü bir erdem. /Şimdi ahlak uyutluyor, ahlaksız./Katil imdat diye yırtınıyor. Hazine bekçisi olmuş hırsız. /Vicdan insana özgü bir erdemdir. Öyle sanılırdı bir zaman. Artık antikacı dükkanlarında bir metadır ender bulunan.Sözünün eri olmak bir deyimdi, doğru insanı tanımlayan. Şimdi baş köşede ağırlanıyor, dün tükürdüğünü bugün yalayan.Cesaret, insana özgü bir erdemdi. Ona yaraşan bir kimlik. Bir korkaklık ordusu türedi, üniformalı üstelik. Ama bir özellik daha var insanda. Küllerinden yeniden doğmak. /Hayır diyebildiğinde celladına.Zafer erdemin olacak.”
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sanatçılara etkinlik sonunda birer çiçek ve plaketin yanı sıra Türkişi tel kırma işlemeli çerçeveli Türk Bayrağı armağan etti.
imgl0534.jpg

Şair Behramoğlu, daha sonra kitaplarını imzaladı.
 

Bu arada konserden önce kültür merkezinin fuayesinde araştırmacı Bingül Adalığ ve Güzelbahçe Belediyesi Semtevleri’nde görev yapan kurs öğretmenlerinin “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu sergisi açıldı. Sergi, Pazartesi gününe kadar açık kalacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.