Güzelbahçe'de cumhuriyet ve kadın anlatıldı

Güzelbahçe'de cumhuriyet ve kadın anlatıldı

Tiyatro sanatçısı ve yazar Utku Erişik ile tarihçi Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit, Güzelbahçe’de “Cumhuriyet ve Kadın” konulu bir sunum yaptı.

Referandum tartışmalarının yapıldığı şu günlerde Güzelbahçe’de iki ünlü ismin cumhuriyet, Atatürk ve kadın konulu sunum ilgi gördü.  Güzelbahçe Belediyesi ve Teos Sakin Rotary Kulübü’nün işbirliğiyle Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda gerçekleştirilen “Cumhuriyet ve kadın” konulu gösterili sunumda  tiyatro sanatçısı Utku Erişik, Kurtuluş Savaşında cephe gerisinde görev alan isimsiz kahraman Türk kadınlarının öykülerini slayt eşliğinde  tiyatral gösteri şeklinde anlattı. İzleyenlerden coşku dolu alkış aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit, “Atatürk ve Türk Kadını” adlı bir sunum yaptı.Başyiğit cumhuriyet dönemine damga vuran kadınları anlattığı sunumunun sonunda günümüzde yaşananlara da değinerek, “Dünyada herkesin koşarak gittiği yerler demokratik cumhuriyetle yönetilen ülkelerdir. Bu ülkede eğer cumhuriyet elden giderse en çok kaybedecek olanlar kadınlardır. Bu nedenle kadınların çığlığı karanlığı yırtacak diyor ve her  Türk kadınının bu cumhuriyete borçlu olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Gösteri sonunda Teos Sakin Rotary Kulübü Başkanı Ramiz Cepkenli birer buket çiçek ve anı objesi sundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.