Güzelbahçe'de El Sanatları Vitrine Çıktı

Güzelbahçe'de El Sanatları Vitrine Çıktı

Güzelbahçe'de 3. Geleneksel Türk El Sanatları Günler başladı.

Güzelbahçe 3. Geleneksel Türk El Sanatları Günleri, Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde üç sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi törenle açıldı. Ayrıca İlhan Selçuk Parkı’nda 43 sanatkarın eserleri de görücüye çıktı. Melih İnanlı’nın “Kelebek fotoğrafları” Şükran Tümer’in “Kağıttan Güzelbahçe Evleri” ve Aysun Acar’ın “Güz Yaprakları”ndan oluşan serginin açılış kurdelasını Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri ve sanatçılar birlikte kesti.

43 SANATÇI KATILIYOR
Serginin gezilmesinden sonra üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Türk El Sanatları Günleri’ne katılan 36 ayrı sanat dalından 43 sanatçının yer aldığı etkinlik alanına geçildi. Başkan İnce, sanatçıların eserlerini inceledi, sohbet etti. 
Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Kültür - Sanat ve Musiki Derneği işbirliğiyle düzenlenen 3. Geleneksel Türk El Sanatları Günleri’ne Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Bursa, Muğla, Denizli, Antalya, Mardin, Eskişehir ve İzmir'in yanı sıra Kıbrıs’tan toplam 43 sanatçı katıldı.

Yalı Mahallesi’ndeki İlhan Selçuk Parkı'nda gerçekleştirilen el sanatları günlerinde sanatçılar hem eserlerini sergileyip satışa sunuyor hem de canlı performans sergiliyor.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,” En çok ihtiyaç duyduğumuz barış ve huzura, sanata ve spora destek vererek, sahip olabiliriz. Sanat ve spor barış ve huzura kavuşmamızda önemli bir araçtır. Belediye olarak sanata ve spora her zaman destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği Başkanı Emel Ardahanlı, "Amacımız, kaybolmaya yüz tutan geleneksel Türk El Sanatlarımızı geleceğe taşımak ve genç kuşaklara tanıtmak" dedi.

36 AYRI SANAT DALI VAR
Salı gününe kadar açık kalacak olan Geleneksel Türk El Sanatları Günleri’nde resim, kağıt sanatı, lapta işleme,mozaik, sedef kakma, elek işleme, ahşap oyma, geri dönüşüm, ipek koza, yazma baskı, yaneş işleme, mum yapımı, model gemi, Devrek bastonu, bakır işleme, tel sarma, üç boyutlu kaat-ı sanatı, tezhip, minyatür, lüle taşı, boncuk işleme, boynuz tarak-bıçak, sıcak cam işleme, ahşap oyuncak, çarık yemeni, filografi, kutnu dokuma, hat, kabak süsleme, keçe, ebru, naht, seramik, buldan dokuma, otantik takı ve etnik takı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.