GÜZELBAHÇE’DE HEDEF KIZIL ELMA

GÜZELBAHÇE’DE HEDEF KIZIL ELMA

AK Parti Güzelbahçe başkanlığı 6. Olağan Kongresinde gelenlere kapıda ikram edilen Ambalajlı Kızıl Elmalar sürpriz oldu.

Öncelikle anne ve başarılı bir iş kadını olan Dereci, iş hayatındaki başarısını, siyasi yaşantısına da yansıtmaya kararlı olduğunu ve yaklaşan seçimlerde, Güzelbahçe ilçesini Ak Belediyecilik ile tanıştırmak için öncelikle kendisine söz verdiğini belirtiyor “seçimlerde adayımızın arkasında durarak, her türlü fedakarlığı fazlasıyla yaparak, Ak Belediyecilik sancağını, belediye binasına dikeceğiz ve Ankara’ya ilçe olarak seçim Zaferi ile gideceğiz”. Dereci sözlerinin iddialı olmaktan öte yapılması gerekenlerin başında olduğunu belirtirken, Kızıl Elma nedir, nerededir sorumuza şu yanıtı verdi


 'İSTİKAMET NERESİ' SORUSUNA 'KIZIL ELMA' CEVABI
 

  Türk milliyetçiliğinin önemli sembollerinden birisi olan Kızıl Elma imgesi, Türk devletleri için bir hedefi ve amacı simgeler. Ulaşılması gereken bir yeri, fethedilmesi gereken bir beldeyi ifade ettiği gibi kimi zaman bir devlet kurma idealini, kimi zaman cihan hakimiyeti idealini, kimi zaman da Türk birliği idealini ifade etmiştir. "Kızıl", Türk kültüründe genellikle kıymetli sayılan bir renk; "elma" ise mistik bir yanı bulunan; bolluk, bereket, şifa kaynağı olarak görülen bir meyvedir. Ancak Kızıl Elma sembolleştirilmesinin elmaya değil, Eski Türklerde Güneş ve Ay’ı anlatan kızıl topa dayandığı düşünülür. Bu top, ‘muncuk’ adıyla bayrak ve tuğların tepesini süslemiş ve bazen zaferin işareti, bazen hakimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yeri ifade etmiştir. İstikamet Kızıl Elma diyen askerin ardından vatandaşlar merakla “Kızıl Elma nedir, Kızıl Elma Ülküsü ne demek sorularını araştırmaya başladılar. Kızıl Elma, Afrin operasyonu öncesinde Diriliş Ertuğrul'da ekrana gelmişti..


Sınır bölgesinde olan askerle yapılan röportajda Mehmetçik kendisine sorulan, "İstikamet neresi" sorusunu "Kızıl elma" diyerek cevapladı. 


Bu gün ilçemizin düğünü olan kongremizi yapıyoruz, delege ve üyelerimize, diğer ilçelerden desteklemek için gelen konuklarımıza Kızıl Elma ikram ettik, soranlara da hedefimiz 2019 seçimleri ve Ak Belediyecilik dedik.
  Ben ve ekibim Tüm İzmirliler ve teşkilatımızın önünde diyoruz ki belediyeyi ya alacağız, ya da alacağız başka seçeneğimiz yok.”


“Bu günden itibaren ben ve diğer ilçe başkanı kardeşlerimiz olarak tek hedef, tek yürek ile yola çıkmış bulunuyoruz, otuz ilçe başkaları olarak ortak hedefimize emin ve kararlı adımlarla ilerliyoruz,  Ak gönüllere, mevcut başkanlıkların yanı sıra yeni başkanlıklar eklemek istiyoruz, bunun ilki Güzelbahçe belediyesi olacaktır. Reisimiz bize kefenlerinizi alın demişti, bizler Ak Neferleriz, askeriz yani, ve cephede şehit düşen askerin kefeni de elbisesidir, ben ve ekibimin, üyelerimin kefenlerimiz elbiselerimizdir, biz toplum olarak, Reisimizin arkasında değil, yanında, onunla birlikte koyduğu hedeflere yürüyoruz ve başaracağız, bundan da kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.