Güzelbahçe'de kıyılar temizlendi

Güzelbahçe'de kıyılar temizlendi

Güzelbahçe’de “Uluslararası Kıyı Temizliği ICC International Cosatal Clean Up” kampanyası kapsamında kıyı temizliği yapıldı.

Ülkemizin de aralarında bulunduğu 100’den fazla ülkede 500 bini aşkın gönüllü eşzamanlı olarak kıyı temizliği gerçekleştirdi.Etkinliğin İzmir etabı ise Güzelbahçe’de Siteler Mahallesi’ndeki plajda kıyı ve deniz dibi temizliği yapılarak hayata geçirildi.

Kıyı temizliği, Güzelbahçe Belediyesi’nin yanı sıra Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) İMEAK Deniz Ticaret Odası,TEOS Sakin Rotary Kulübü desteğiyle Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü Dalış Şubesi ekibi ve TED Koleji Denizcilik Kulübü üyesi öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

7.5 kilometre denize kıyısı olan Güzelbahçe’de kıyı temizliği ve deniz dibi temizliği  öncesinde konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de “Önce kıyılarımızı temizleyeceğiz. Sonra Güzelbahçe’deki hainleri temizleyeceğiz” diye konuştu.

Kıyı ve deniz dibi tamamlandıktan sonra  konuşan Deniz Ticaret Odası Sekreteri  Halil Hatipoğlu, “12 yıldır bu kampanyayı yapıyoruz. İlk kez bu kadar az atık çıktı. Demekki Güzelbahçe’nin denizi, plajları çok temiz” dedi.

Plajdan ve deniz dibinden toplanan atıklar  daha sonra belediye temizlik işleri ekipleri tarafından toplanarak kamyonla çöp depolama alanına götürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.